Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Tor Arne Viksjø "fødte" DIPS. Nå gir han seg.

Tor Arne Viksjø "fødte" DIPS. Nå gir han seg.

Gir seg i DIPS etter 31 år

Tor Arne Viksjø har ledet DIPS siden 1987.

Annons:

- Vi har nå fått en ny finansielt sterk eier i ryggen, og setter snart i full drift DIPS Arena, vårt splitter nye pasientjournalsystem bygget på åpne internasjonale standarder. Vi ser et stort vekstpotensial i årene fremover, og da er det strategisk viktig å tilpasse seg markedet og konkurransesituasjonen. Selskapet står foran en ny epoke med vekst i nye markeder, og derfor var dette et naturlig tidspunkt for et lederskifte, sier Tor Arne Viksjø, som nå går inn i styret i DIPS og fortsetter i en strategisk rådgiverrolle for selskapet.

DIPS ble nylig solgt  til det private investeringsselskapet Awilhelmsen Capital (AWC) tilbudt seg å kjøpe inntil 65 prosent av aksjene.

Bodø-selskapet DIPS er landets største, norskeide e-helseselskap, med 270 ansatte, og omsatte i fjor e-helsesystemer for 345 millioner kroner.

Ny toppsjef er Kolbjørn Haarr.

Selskapet har brukt over en milliard kroner på å utvikle DIPS Arena, som er kjernesystemet i pasientenes helsetjeneste, og som bygger på en åpen og fleksibel plattform som gir kundene eierskap til egne data.

DIPS har avtale med tre av fire regionale helseforetak, og samtlige sykehus i Helse Nord, Helse Vest og Helse Sør-Øst har avtale om bruk av selskapets hovedprodukt, DIPS Elektronisk Pasientjournal (EPJ) og Pasientadministrasjon (PAS).

- Selv om DIPS er mindre enn selskapene jeg tidligere har ledet, er vekstmulighetene og samfunnsansvaret desto større, sier den nye toppsjefen Kolbjørn Haarr, i en pressemelding.

Styreleder Anne-Grete Strøm-Erichsen i DIPS kommenterer lederskiftet slik:

- Vi vil takke Tor Arne for hans uvurderlige bidrag til utviklingen av DIPS og hans viktige bidrag til utviklingen av norsk e-helse over de siste 30 årene. Vi er samtidig stolte av at Kolbjørn Haarr har takket ja til å overta som administrerende direktør. Kolbjørn er en av landets mest respekterte og suksessrike IT-ledere.

 

 

Kommentarer

 • Øygunn Leite Kallevik 11.10.2018 22.09.20

  Bra jobba Viksjø! Eg likar å jobbe med DIPS sjølv om ikkje alt er perfekt. Eg kjenner ikkje til andre så omfattande system som er det heller. Lykke til som pensjonist.

 • Tor Arne Viksjø 12.10.2018 08.26.14

  Takk for hyggelige ord Øygunn. Jeg har ikke tenkt å pensjonere meg med en gang, man skal jobbe som rådgiver og i styret fremover. Men vi har fått tak i en meget dyktig ny kar som tar over ledelsen, og det blir bra!

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!