Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde
PRISVINNER: Generalsekretær Randi Talseth i Voksne for barn får Karl Evangs prisen av helsedirektør Bjørn Guldvog på helsekonferansen 2018. Foto: Madeleine Koller Norheim

Organisasjonen Voksne for barn tildelt Karl Evangs pris

– Prisen går til en organisasjon som i mer enn 60 år har snakket på barnas vegne, sa juryleder Anne Kari Lande Hasle

Publisert: 2018-05-04 — 11.59
Denne artikkelen er over tre år gammel.

GARDERMOEN (Dagens Medisin): Helsedirektør Bjørn Guldvog delte ut den prestisjetunge prisen til Voksne for barn på Helsekonferansen 2018 fredag.

– Voksne for barn er ikke den organisasjonen som roper høyest og bråker mest i offentligheten – men det er en organisasjon som evner å koble frivillig og engasjer innsats med et faglig solid fundament, sa Lande Hasle da hun presenterte juryens begrunnelse.

Karl Evangs pris

Karl Evangs prisen ble opprettet i 1981 av sosialdirektoratet for å stimulere interessen og innsatsen for god helseopplysning, og som en honnør til  tidligere helsedirektør Karl Evangs pionerinnsats på dette felt.

Prisen blir gitt til en person eller organisasjon som har gjort en særlig fortjenstfull innsats for å fremme enten folkehelsen og sosiale forhold av betydning for denne, rettssikkerhet og sikkerhet i helse- og sosialtjenesten eller opplysningsarbeid og medvirkning i samfunnsdebatten om viktige helse- og sosialpolitiske spørsmål.

Prisvinner velges av en komité oppnevnt av Helsedirektoratet 

- Det er spesielt hyggelig å dele ut prisen til en vinner som gjør en stor innsats for barn og unges psykiske helse. Dette er et område vi som samfunn strever med å få grep om. Vi trenger alle gode krefter inn i dette arbeidet, sa jurylederen.  

En annerkjennelse og bekreftelse
– Tusen takk. Dette er en stor ære for oss i Voksne for barn. Det er mange som skal takkes i dag, sa generalsekretær Randi Talseth i voksne for barn da hun mottok prisen.  

Hun legger til at prisen er en annerkjennelse og bekreftelse på det arbeidet organisasjonen gjør.

– Voksne for barn er aller mest opptatt av barn og unges psykiske helse. Og vi er spesielt opptatt av gutter som ofte holder ting inne i seg, sa Talseth.

Hun inviterte alle i salen til et samarbeid mellom offentlig og privat sektor til beste for barn og unge.  

Jobber bredt for barn og unge
Voksne for Barn er en ideell norsk kunnskapsorganisasjon med fokus på barn og unges oppvekst og psykiske helse. Organisasjonen ble grunnlagt i 1960 som Mental Barnehjelp. Navnet ble i 1936 endret til Voksne for Barn. 

 • Voksne for Barn arbeider systematisk for at barn og unges interesser synliggjøres og at barn og unges psykiske helse ivaretas. Dette gjøres gjennom en rekke tiltak. Bekymringstelefonen Voksne for Barn et tilbud hvor alle kan ringe å spørre om råd knyttet til barn og unge. Telefonen betjenes av rådgivere med barnefaglig utdanning.

 • Voksne for Barn bruker mye tid på opplæring, utdanning og foredrag med sentrale temaer som   psykisk helse i skolen, spiseforstyrrelse, mestring, ungdomstid og helhetlig arbeid for barn og unges psykiske helse.
Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Siv Cathrine Høymork 04.05.2018 12.57.26

  Gratulerer! Det har vært en sann glede å jobbe sammen med deg, Randi, om prioriteringsspørsmål i mange år. Stå på videre for dem som trenger andres røst for å nå fram i offentligheten!

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!