Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

E-HELSE: DIPS-sjef Tor Arne Viksjø vil helt til topp i det nordiske e-helsemarkedet.

E-HELSE: DIPS-sjef Tor Arne Viksjø vil helt til topp i det nordiske e-helsemarkedet. Foto: Vidar Sandnes

DIPS har solgt 65 prosent av aksjene

Det familieeide, norske investeringsselskapet Awilhelmsen Capital kjøper 65 prosent av aksjene i DIPS.

Annons:

I mars anbefalte styret i DIPS de 143 aksjonærene i selskapet å akseptere budet fra det private investeringsselskapet Awilhelmsen Capital (AWC).

Vil ta ledende posisjon i norden
Nå har aksjonærer med totalt 65 prosent av aksjebeholdningen takket ja til tilbudet, opplyser selskapet.

Markedsdirektør Karl Arne Jespersen sier til Dagens Medisin at prisen på transaksjonen er konfidensiell.

Administrerende direktør og grunnlegger av DIPS, Tor Arne Viksjø, legger opp til at selskapet skal ta en ledende posisjon i nordisk e-helse, og omtaler AWC som en trygg eier:

 – Det har vært avgjørende for oss å finne en eier som sikrer fortsatt stabilt, norsk eierskap, og som anerkjenner den strategiske viktigheten av våre dyktige medarbeidere - samt at hovedkontoret fortsatt skal ligge i Bodø. Vi styrker oss nå betydelig for å ta en ledende posisjon i nordisk e-helse, og bidra til å konsolidere et fragmentert marked, sier Viksjø i en pressemelding.

Fylkeskommuner selger seg ut
Nordland Fylkeskommune og Vest-Agder fylkeskommune er blant aksjonærene som nå selger seg helt ut av selskapet.

Diakonhjemmet sykehus AS er nest største aksjonær i sykehuset, med en eierandel på 10,7 prosent.

Administrerende direktør og grunnlegger Tor Arne Viksjø eier 7,3 prosent av aksjene. 18 prosent av aksjene er fordelt på en rekke småaksjonærer. Rundt 100 DIPS-ansatte blir med videre som eiere i selskapet.

Tester journalsystem
Diakonhjemmet sykehus er også første sykehus som i full skala nå tar i bruk det nye journalsystemet DIPS Arena. Systemet skal tas i bruk av tre av fire helseforetak; Nord, Vest og Sør-Øst.

Systemet har kostet over én milliard kroner å utvikle.

– Styret er veldig fornøyd med å få en så troverdig, seriøs og langsiktig norsk aktør inn som største eier i DIPS. Interessen for å ta del i videreutviklingen av selskapets topp moderne e-helseplattform har vært stor, og vi har i de siste årene hatt henvendelser fra en rekke norske og internasjonale selskaper – både finansielle og industrielle, sier styreleder i DIPS, Anne-Grete Strøm-Erichsen, i en pressemelding.

DIPS AS har 270 ansatte og omsetter for 350 millioner kroner.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Kommende DM Arena-møter

Tidligere DM Arena-møter