Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Avtroppende UNN-direktør Tor Ingebrigtsen gir ikke flere intervjuer i trussel-saken på en stund, opplyser kommunikasjonsavdelingen ved UNN.

UNN-direktøren: – Jeg bagatelliserer ikke

Tor Ingebrigtsen vil ikke la seg intervjue mer foreløpig. Kommunikasjonssjefen ved UNN har derfor sendt pressen noen sitater som UNN har valgt ut.

Publisert: 2018-02-08 — 20.21
Denne artikkelen er over fire år gammel.

Torsdag ettermiddag sendte kommunikasjonssjefen ved UNN, Hilde Annie Pettersen, en epost til flere medier, også Dagens Medisin.

I den står det at Tor Ingebrigtsen foreløpig ikke vil gi flere intervjuer om saken. 

Les mer: UNN-direktør Tor Ingebrigtsen står bak truslene mot Marianne Telle

I eposten legger kommunikasjonssjefen med noen utvalgte sitater signert UNN-direktør Tor Ingebrigtsen, som de tilbyr pressen å benytte seg av.

Ettersom Ingebrigtsen ikke vil la seg intervjue mer, får ikke Dagens Medisin stilt ham oppfølgende spørsmål om de påstandene han kommer med i disse sitatene.

Her følger sitatene vi uoppfordret fikk tilsendt:

– Først og fremst vil jeg understreke at jeg absolutt ikke bagatelliserer at Marianne Telle hadde en vond opplevelse. Jeg har respekt for at hun oppfattet samtalen slik hun gjorde. Og jeg har beklaget det. Men jeg holder fast ved at jeg ikke har fremsatt trusler mot henne.

 – Styreleder Telle sier selv til Dagens Medisin at hun ikke oppfattet mitt budskap som et personlig angrep, og det er jeg glad for, for dette handler om sak og ikke person. Jeg vil understreke at jeg har hatt ett mål hele veien, og det har vært å arbeide for å sikre et best mulig helsetilbud til regionens innbyggere.

– Bakgrunnen for samtalen med Telle, som hun inviterte meg til, er at jeg har vært opptatt av å bygge så gode helsetilbud som mulig. På det tidspunktet sto vi i en situasjon der jeg oppfattet at det var en betydelig risiko for at styret i Helse Nord ville gjøre et vedtak som ikke ville være fornuftig for pasientene i regionen. Min intensjon og hensikt var å forklare Marianne Telle – som styreleder –at risikoen, etter mitt syn, var underkommunisert i styresaken. Jeg ønsket å få frem hvilken betydning dette har, på en tydelig måte, i håp om at hun kunne ta dette med i sine vurderinger av saken.

 – Jeg har vært direktør i over ti år og vet godt hvordan et profesjonelt styre både opptrer og fatter sine beslutninger. Det er klart at jeg aldri kunne kommet på ideen om at å fremsette trusler vil være en effektiv måte å påvirke et styre på. Det ville jeg aldri gjøre. Det ville vært skadelig for den saken jeg forsøkte å fremme.

– Når det gjelder min stilling så vurderer jeg hva som er best for UNN i diskusjon med UNN-styret, og står i jobben så lenge styret ønsker det. Per i dag er det slik at jeg skal gjøre det så godt som mulig. Jeg ønsker å overlate et best mulig sykehus til min etterfølger.

Her kan du lese hva Tor Ingebrigtsen svarte onsdag da vi stilte han spørsmål om truslene.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Øyvind Bernersen 14.02.2018 15.26.39

  Du verden! Er "Du vil bli knust" en trussel. Mange som har lagt hodet på blokka da, ikke minst innen idretten. Meetoo-hersketeknikk! Ansettes det virkelig så tandre styreledere i regionale helseforetak?

 • Ansatt 09.02.2018 07.56.22

  Kan det være aktuelt for Mads Gilbert og Fagforbundet å innkalle til presse-konferanse nok en gang? Igjen fortelle hvilken fremragende direktør de har?

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!