Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde
STOR SEIER: – Det er jo en maktkamp som vil fortsette, men dette er en prinsipielt viktig sak og en milepæl. Når vi nå har fått en løsning, så blir kanskje arbeidet fremover litt mindre vanskelig, sier stortingspolitiker Kjersti Toppe (Sp). Arkivfoto: Lasse Moe

– En viktig symbolsak – og bra jobbet av Legeforeningen

– Forhåpentligvis vil dette føre til at arbeidssituasjonen for leger på sykehusene blir bedre, sier stortingspolitiker Kjersti Toppe (Sp).

 

Publisert: 2018-01-24 — 11.01
Denne artikkelen er over tre år gammel.

– Dette er en viktig symbolsak både hva gjelder arbeidstakernes rettigheter og maktbalansen i arbeidslivet hvor staten er arbeidsgiver, sier Kjersti Toppe (Sp) til Dagens Medisin.

Hun er medlem av Stortingets helse- og omsorgskomité.

Toppe synes det er veldig flott at Legeforeningen fikk gjennomslag i rettssaken og nå er kommet til enighet med Spekter.

– Hvilke konsekvenser får det at partene nå er blitt enige?

– Forhåpentligvis vil det føre til at arbeidssituasjonen for leger på sykehusene blir bedre, og at de får større innflytelse på egen hverdag. Medbestemmelse er kanskje det viktigste kravet man har som arbeidstaker, sier Toppe og legger til:

– I helsevesenet og på sykehus spesielt, har helsepersonell hatt mindre og mindre påvirkning på egen arbeidsdag. Undersøkelse på medbestemmelse har vist at staten som arbeidsgiver er spesielt dårlig. Kampen om medbestemmelse på egen arbeidshverdag er viktig for legene. Dette er en stor seier og bra jobbet av Legeforeningen, sier Toppe, som selv er lege.

Letter fremtidig arbeid
– Tror du siste ord er sagt om legenes arbeidstid?

– Nei, det tror jeg ikke. Det er jo en maktkamp som vil fortsette, men dette er en prinsipielt viktig sak og en milepæl. Når vi nå har fått en løsning, så blir kanskje arbeidet fremover litt mindre vanskelig.

– Hva har vært avgjørende for at Legeforeningen vant frem med sine krav?

– Den massive streiken som fikk stor oppslutning, demonstrasjoner og stort søkelys på situasjonen. Spekter trodde det skulle bli en lett match, men det ble det jo ikke. Legeforeningen vant frem i Arbeidsretten, og da hadde Spekter helt andre kort å spille med, svarer Toppe.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Lege 24.01.2018 11.18.57

  Selv om denne kampen foreløpig er vunnet så var det en ren kamp i selvforsvar. At man vant saken foreløpig betyr bare at arbeidsforholdene ikke blir fort og drastisk mye dårligere enn fra det lavpunktet de allerede er på. Helsepersonell løper fremdeles så raskt at snart faller mange og brekker beina

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!