Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Derfor har vi fått en eldre- og folkehelseminister

DMTV-DEBATT: – Forebygging, holdninger og hvordan man lever sine liv får i mange tilfeller konsekvenser når en blir eldre, sier eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen.

Publisert: 2018-01-18 — 12.45 (Oppdatert: 2018-01-18 — 15.01)
Denne artikkelen er over fire år gammel.

Nylig ble det klart at regjeringsplattformen medfører at ansvaret i helse- og omsorgsdepartementet deles på to ministere.

– Vi ser å drive forebyggende arbeid inn mot kosthold, aktivitet sosial tilhørighet og psykisk helse henger, sammen, sier Åse Michaelsen (Frp) som er nyutnevnt eldre- og folkehelseminister i den nye regjeringssammensetningen.

Sammen med helse- og omsorgsminister Bent Høie (H), skal hun sette rammene for Helse-Norge. Blant annet ved å se helheten i det forebyggende helsearbeidet.

Avlaster
– Jo mer jeg leverer på denne biten, jo mer kan jeg avlaste det som helseministeren sliter med, som for eksempel sykehusene, sier Michaelsen.
Hun beskriver folkehelse som en rød tråd gjennom hele livet.

– Forebygging, holdninger og hvordan man lever sine liv får konsekvenser. I mange tilfeller kommer ikke disse konsekvensene før en blir litt eldre, sier hun.

Mister ingenting
Helse- og omsorgsminister Bent Høie opplever ikke å miste noen ansvarsoppgaver.

– Jeg får en ny kollega, en som skal jobbe sammen med meg for å realisere utrolig viktige mål for regjeringen, som reformen «leve hele livet».

– Det å skape god folkehelse, som nå er Åse sitt ansvar. Samtidig som jeg skal jobbe videre med å skape pasientens helsetjeneste, proklamerer han.

– Her er det nok jobb for begge to.

– Samarbeid
Høie forteller at de to statsrådene vil samarbeide veldig tett. – Det er klart at det er tett sammenheng med helsetjenesten vi har og hvordan eldre har det. Dette er og grunnen til at vi skal jobbe sammen i et departement, med to statsråder som har ansvar for hvert vårt område, og et felles ansvar for å lykkes.

– Det taler sitt eget språk at eldre får en egen ministerpost, legger Michaelsen til.

– Endelig løfter vi denne gruppen opp og sier her har vi en jobb å gjøre, sier Frp-politikeren.

– Dette er et veldig viktig område for Fremskrittspartiet. Men både Høyre og Venstre som gir sin tilslutning i Jeløya-plattformen ser at dette er viktig.

Statsrådene diskuterer også om en eldreministerposten kan stemple eldre som en syk gruppe. Gå til toppen av artikkelen for å høre resten av innslaget!

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!