Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde
HELSE + OMSORG: – Nyoppnevnt minister for eldre og folkehelse, Åse Michaelsen (Frp), får ansvar for blant annet den kommunale omsorgstjenesten og ønskes velkommen til Helse- og omsorgsdepartementet av helseminister Bent Høie. Foto: Per Corneliussen

– Det er nok å gripe fatt i

– Jeg synes det er spesielt viktig å få folkehelseaspektet inn i eldres situasjon, sier eldre- og folkehelseminister, Åse Michaelsen (Frp).

Publisert: 2018-01-17 — 18.53

Frp-politiker Åse Michaelsen (57) er den første statsråden som får ansvar for eldre og folkehelse. Onsdag ettermiddag fikk hun overrakt nøklene til kontoret sitt av kollega i Helse- og omsorgsdepartementet (HOD), helseminister Bent Høie.

Den historiske ministeren har sittet på Stortinget som Frp-representant fra Vest-Agder fra 2005 til 2017. Hun har ikke vært medlem av helse- og omsorgskomiteen, men har vært med i flere andre stortingskomiteer.

På spørsmål om hva hun ønsker å oppnå, svarer Michaelsen:

– Nå er det reformen "Leve hele livet" som blir veldig viktig å jobbe videre med. Det første jeg skal gjøre nå er å sette meg ned med departementet og med helseministeren og se på hvordan vi griper dette an. Det er gjort et stort arbeid med dette allerede i år, sier Åse Michaelsen til Dagens Medisin.

– Er det noe spesielt du vil bli husket for som statsråd?

– Nei, jeg skal bare gjøre så godt jeg kan i denne jobben. Først så skal jeg levere på ting som er viktig.

– Hva var din motivasjon for å si ja til ministerposten?

– Jeg mistet moren min for to år siden og har familiemedlemmer som bor på sykehjem eller i omsorgsbolig – og jeg har sett at mange har det krevende. Det er nok å gripe fatt i. Jeg synes det er spesielt viktig å få folkehelseaspektet inn i eldres situasjon. Noe av motivasjonen min var å bidra til å sy dette sammen og få være med på å løfte dette feltet, ved at vi nå har en helseminister og en egen eldre- og folkehelseminister, svarer statsråden.

– Skal ikke være redde
Hun poengterte overfor pressen at det skal være greit å bli eldre og gammel i Norge.

– Det skal aldri være slik at det sitter eldre mennesker i Norge som er redde og hvor den store, verste tanken er å komme på sykehjem eller i omsorgsbolig. Det tenker jeg er veldig viktig.

– Mange der ute er usikre på hvordan alderdommen vil bli. Her har vi et ansvar, og det skal vi få til. Jeg tar med meg hjertet mitt, for jeg brenner for de eldre, og jeg har jobbet mange, mange år med de svakeste i samfunnet, sa Michaelsen under nøkkeloverrekkelsen.

Ansvar for kommunal-omsorg
Den nye statsråden i HOD overtar ansvaret for arbeidet med den kommunale omsorgstjenesten og for folkehelsearbeidet.

Den kommunale omsorgstjenesten omfatter blant annet sykehjem og omsorgsboliger, hjemmesykepleie og praktisk bistand, samt helsetjenester i sykehjem.

Åse Michaelsen overtar også ansvaret for Folkehelseinstituttet og Statens strålevern. Helseminister Bent Høie har ansvaret for øvrige saker i departementet.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Ny minister 17.01.2018 23.09.42

  Burde vært ny sosialminister heller. Norges svakeste stemmer som aldri høres pga skam.

 • Eldreminister 17.01.2018 22.11.49

  Tittelen virker faktisk stigmatiserende. Hva er eldrebølgen? Flere reager på denne hyppige begrepsbruken av politikere. Høres ut som en tsunami som kommer og truer hele velferdsstaten. Er de eldre en ensartet gruppe syke og pleietrengende mennesker. Nei det er de faktisk ikke.

 • Trude M. 17.01.2018 19.15.25

  Frp skal ha ansvaret for kompleksiteten og skjørheten som er eldrehelsen.... Jaja, det går vel som det går. Noe gjennomførbart til og med for Frp er å øke antall utdanningstillinger i geriatri. Da kan man få mye gjort.

Nyheter fra startsiden

OSLO KOMMUNE OM OMSTRIDT JOURNALPROSJEKT

Helseråd Robert Steen

– Uaktuelt å forplikte oss ytterligere før vi får svar

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!