Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Sykehusdirektør slo alarm – HOD vil se på konsekvensene av ny ordning

TV-DEBATT: – Ordningen vil være til det gode for pasientene, men vi må kanskje se på hvordan den er innrettet, sier Maria Jarhrmann Bjerke (H).

Annons:

Etter at sykehusdirektør Anders Mohn Frafjord slo alarm om konsekvensene av legemiddelendringene,  vil Helse- og omsorgsdepartementet se på eventuelle «utilsiktede konsekvenser»

 Les mer: Sykehus taper millioner - varsler kutt

 Som Dagens Medisin skriver, advarer sykehusdirektør ved Diakonhjemmet sykehus i Oslo, mot konsekvensene av de nye legemiddelendringene, blant annet H-reseptordningen: Sykehusene får nå ansvar for å betale for stadig flere dyre legemidler som tidligere ble dekket av Folketrygden.

Dette, mener Frafjord, utgjør en trussel mot sykehusøkonomien fordi mange sykehus ikke får full kompensasjon for de stadig økende utgiftene til de nye medisinene.

– Dette er et skjult effektiviseringskrav, og er en kostnadsspiral som bare går oppover, sier Mohn Frafjord.

På Dagens Medisins seminar om legemiddelendringene torsdag kveld, møtte Mohn Frafjord statssekretær Maria Jahrmann Bjerke (H) i Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) til debatt.

(Se videoen øverst i saken)

Hun holder fast ved at ordningen på sikt vil være til det gode for pasientene, men medgir at man kanskje burde se på hvordan ordningen er innrettet.

– Mindre tid til pasientene
Mohn Frafjord framholder også at han mener en stadig mer omfattende byråkratisering medfører at sykehusene må bruke store ressurser på for eksempel koding, og at dette går ut over ressurser man kunne brukt på å behandle pasienter.

– Det er ikke hensikten at vi skal bruke mer tid på å kode enn på pasientene, det er fint at Mohn Frafjord varsler om dette, svarer Jahrmann Bjerke.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   2 + 5 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Slik sikret Danmark full åpenhet om industripengene

Bilde av Joachim Henriksen

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Samarbeider kun med åpne leger

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Søk i utbetalingene fra legemiddelindustrien

Oslo universitetssykehus

Går av som HR-direktør ved OUS

Kommende DM Arena-møter

Tidligere DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!