Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

FIKK 15 MILLIONER KRONER: Kreftregisteret fikk støtte til fire prosjekter fra Kreftforeningen ved Anne Lise Ryel (f.v.) og fra Kreftregisteret: Giske Ursin, Tom Grotmol, Trine Rounge og Solveig Hofvind. Foto: Ingvild Vaale Arnesen, Kreftforeningen

FIKK 15 MILLIONER KRONER: Kreftregisteret fikk støtte til fire prosjekter fra Kreftforeningen ved Anne Lise Ryel (f.v.) og fra Kreftregisteret: Giske Ursin, Tom Grotmol, Trine Rounge og Solveig Hofvind. Foto: Ingvild Vaale Arnesen, Kreftforeningen

Fordelte 173,8 millioner til kreftforskere

Fire av de 26 prosjektene som fikk forskningsstøtte fra Kreftforeningen, ledes fra Kreftregisteret.

Annons:

I årets tildeling gir Kreftforeningen 173,8 millioner kroner til 26 ulike forskningsprosjekter. Nesten halvparten av midlene, over 84 millioner kroner går til translasjonsforskning.

– Translasjonsforskning er særlig viktig for å finne praktisk anvendelse av funn gjort i laboratorier over i pasientbehandlingen, uttaler Anne Lise Ryel i en pressemelding.

Drøyt en femtedel av totalbevilgningen, 38 millioner, går til grunnforsknings-prosjekter, mens 20 prosent, totalt 35 millioner går til klinisk forskning. 

De resterende 10 prosent av de nær 174 millionene går til prosjekter innen epidemiologi og helsetjenesteforskning.

Mest til OUS
Flere av prosjektene som får støtte skal forske på kreft i fordøyelsessystemet, i blod- og lymfesystemet og brystkreft.

Se oversikten over alle prosjektene her.

Høyest beløp tildeles Oslo universitetssykehus (OUS), som får totalt 60,5 millioner kroner til åtte prosjekter – fem ved Radiumhospitalet, to ved Rikshospitalet og ett ved Ullevål.

Universitetet i Oslo mottar 33,5 millioner kroner til seks ulike prosjekter og Universitetet i Bergen mottar 54,8 millioner fordelt på sju prosjekter.

Bare ett prosjekt får støtte ved Universitetet i Tromsø og ved NTNU, med et beløp hver på henholdsvis 6 millioner kroner og 4 millioner kroner.

Kreftregisteret får til sammen 15 millioner kroner fordelt på tre prosjekter. Ett av prosjektene, som støttes med 3,5 millioner skal kartlegge bakteriefloraen i tarmen og undersøke hvilke bakterier som spiller en rolle i utviklingen av tarmkreft.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 6 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

AVGÅTT UNN-DIREKTØR FORTSETTER MED MILLIONLØNN

Krever nye regler for sykehusledernes arbeidsavtaler6

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!