Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Allmennlegeleder: – Jeg tror ikke vi skal sutre så mye fremover

– Vi skal bruke energien vår på å se fremover og finne gode løsninger, mener fastlege Tom Ole Øren, leder av Allmennlegeforeningen.

Publisert: 2017-10-16 — 13.56 (Oppdatert: 2017-10-16 — 14.27)

TRONDHEIM/ROYAL GARDEN HOTEL: Ikke alle deltagerne fikk sitteplass da Nidaroskongressen åpnet i Trondheim mandag. Kongressen samler over 1100 fastleger og kontormedarbeidere.

Leder av Allmennlegeforeningen (AF), fastlege Tom Ole Øren, var klar i sin tale til kollegene:

– Vi er allmennlegesupportere. Det er jeg, og det tror jeg dere også er.

Dagens Medisin spør om Øren mener fastlegene har sutret for mye:

– Jeg tror i hvert fall at vi ikke skal sutre så mye fremover, vi skal lete etter gode løsninger. Det er lov å sutre litt, men vi skal bruke energien ikke til å lete etter syndebukker men til å se fremover. Vi som leger er tross alt en privilegert yrkesgruppe, men vi har mange utfordringer som vi må ta alvorlig, sier Tom Ole Øren til Dagens Medisin.

– Hva mener du hver enkelt fastlege kan gjøre?

– Det er viktig at vi engasjerer oss lokalt – det har vært for mye lukkede legerom. Det er viktig bli kjent med beslutningstagerne i kommunene, banke på døren hos ordføreren og rådmannen og oppsøke politikerne.

Må moderniseres
Øren mener det trengs endring i fastlegeordningen.

– Skal vi yte god faglig hjelp, må vi ha gode rammer. Så enkelt og så vanskelig. Dette er viktig for fastlegeordningen nå. Det lugger litt om da’n, vi har utfordringer, og vi må revitalisere og modernisere ordningen vår, sa Øren i talen.

På spørsmål fra Dagens Medisin om hva som ligger i modernisering av fastlegeordningen, svarer Øren:

– Vi må endre ordningen for å møte fremtidige krav på en litt annen måte. Vi sliter med rekrutteringen både i distriktene og i sentrale strøk. Og vi ser også dessverre at den totale arbeidsbelastningen for den enkelte fastlege stiger jevnt og trutt. Det må vi gjøre noe med.

I avslutningen sin oppfordret allmennlegelederen kolleger til å være kreative og endringsvillige:

– Jeg håper at den 15. Nidaroskongressen gir dere inspirasjon. Uten kreativitet og nysgjerrighet, blir det ingen endring. Husk vi er alle allmennlegesupportere!

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • sverre støren 17.10.2017 17.25.34

  Jeg reagerer på at leder av AF stadig bruker ordet "sutring", noe som jeg oppfatter som direkte fornærmende overfor en rekke fastleger som i lengre tid har uttrykt dyp og ektefølt bekymring for FLO sin videre utvikling. Lederen av AF bruker selv luftige uttrykk som "å se fremover", "engasjere seg" osv. uten selv å komme med ETT konkret forslag til tiltak fra AF,s side (f.eks. en aldri så liten aksjon) for å få FLO på rett kjøl igjen. Når piloteringen av "Primærhelsetjeneteteam" i 6 kommuner er gjennomført ultimo 2020, har sannsynligvis mangelen på fastleger økt ytterligere. Og så skal det evalueres frem og tilbake, høringer, osv. Dette er å bære dårlig høy til en døende hest. For å berge FLO må helt annen lut til. Selv om det fort kan innebære en konflikt som fastlegene må tørre å ta.

Nyheter fra startsiden

Konflikt mellom KS og Legeforeningen

DM Arena digital post EASD - følg arrangementet her!

STATSBUDSJETTET 2021

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!