Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

MINDRE HOS DE ELDRE BARNA: Barn som er eldre enn fire år får mindre antibiotika enn de yngre. Det er bare de over 75 år som får oftere antibiotika enn de aller yngste barna. Illustrasjonsfoto: Colourbox

MINDRE HOS DE ELDRE BARNA: Barn som er eldre enn fire år får mindre antibiotika enn de yngre. Det er bare de over 75 år som får oftere antibiotika enn de aller yngste barna. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Har snart nådd målet for antibiotika-reduksjon

Siden 2012 har antibiotikabruken hos barn og unge under 18 år gått ned med 24 prosent.

Annons:

Målet om å redusere antibiotikabruken med 30 prosent blant barn og unge under 18 år innen 2021 er derfor ikke langt unna å være nådd.

Frem til 1970-tallet økte antibiotikabruken, flatet så ut, og har siden 2012 gått ned med 24 prosent, skriver Folkehelseinstituttet.

– En satsing på bedre retningslinjer for antibiotikabruk og økt kunnskap blant primærleger kan være en årsak til reduksjonen, uttaler Ketil Størdal, barnelege og forsker ved Folkehelseinstituttet (FHI).

Høyest hos de yngste
Fortsatt er forbruket høyest blant barn under fire år, og ifølge FHI er det bare eldre over 75 som får antibiotika oftere.

Andelen behandlinger med smalspektrede preparater som penicillin øker, noe som er en ønskelig utvikling.

Geografiske forskjeller
Ifølge FHI er det store geografiske forskjeller: Forbruket er 50 prosent lavere i Troms og Finnmark enn i Oslo og i Nord-Trøndelag, som ligger på topp.

Les mer på FHIs nettside her.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

STYRELEDEREN I HELSE NORD BLE TRUET

Iverksetter gransking etter trussel-saken 3

DATA FRA GLOBAL BURDEN OF DISEASE

– Har ikke tatt hjernesykdommer alvorlig nok

Vi besøkte det amerikanske toppsykehuset

Bli med inn på Mayo Clinic5

RAPPORT OM FASTLEGENES TIDSBRUK

Fastlegene reagerer på uttalelsene fra KS8

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!