Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

– Vi er ikke her for å tape

DMTV: Prosjektdirektør Lars Haukaas i Spekter synes det er underlig at Legeforeningen har gått til søksmål.

Annons:

ARBEIDSRETTEN, OSLO: Lars Haukaas, tidligere administrerende direktør i Spekter, er til stede under rettssaken med Akademikerne denne uken. Han skal også vitne senere i saken.

– Hva synes du om at Spekter er stevnet i denne saken?

– Det er til å undres over at Spekter skal stevnes på bakgrunn av en antagelse om at Rikslønnsnemnda, et myndighetsorgan, ikke har kompetanse. Det er underlig, men vi er nå her, sier Haukaas til Dagens Medisin.

– Vi kan ikke gjøre noe med myndighetsorganet, som har sin kompetanse ut fra lovgivning og en spesiallov som bidra til at konflikten ble løst og vi fikk en ny tariffavtale som gjelder frem til 2018.

– Ingen konflikt lenger
Det er snart ett år siden historiens lengste sykehusstreik var over, men uenigheten mellom partene er langt fra over.

– Hvordan vil du beskrive forholdet mellom Spekter og Legeforeningen i dag?

– Konflikten var over for et år siden, men det er fremdeles mange utfordringer som vi diskuterer med Legeforeningen. Det å ha ulike synspunkter har ingenting med konflikt å gjøre.

– Aksepterer begge utfall
– Hvordan påvirker uenigheten forholdet mellom partene?

– Den norske modellen er slik at, når vi ikke klarer å løse problemene selv, så får vi hjelp av nemnda eller arbeidsretten. Det er helt ok, og vi aksepterer både å vinne og å tape, sier Haukaas.

Han vil ikke gå nærmere innpå hva som er Spekters forsvar i saken, og viser til at rettsforhandlingene pågår fortsatt.

– Tror du at Spekter vil vinne?

– Det er vi spente på. Vi er ikke her for å tape.

Relaterte saker

Kommentarer

 • Spekter 03.10.2017 17.37.12

  Sykehusene og befolkningen taper på at Spekter ikke er til å stole på som avtalepart. Et helt unødvendig og merkelig søksmål når Spekter er avhengig av avtaler.

 • tommy T 03.10.2017 16.40.52

  Åh Spekter... dere tapte for lenge siden. Sykehusene betaler for det. På mitt sykehus (navn nevnes ikke da Spekter ta skjermdump av innlegg) er velviljen på et bunnivå. Vi jobber ikke gratis eller ekstra. All overtid blir registrert. Tillitsvalgte oppfordres til og støttes ihverdig i kampen mot arbeidsgiver på selv de minste kreative tiltak som ikke kommer ansatte til gode. Vi tar ikke imot bullshit lengre, som vi tok mye av før. Dette koster. Sykehuset har også mistet erfarne LiS som rett og slett ikke gidder lengre. Spekter har null evne til å sette pris på klinisk erfaring, en lege er en lege. Ferske og uerfarne leger koster derimot penger. Penger som arbeidsgiver betaler.

 • lege 03.10.2017 18.40.56

  Spekters ledelse er dypt inkompetent (alternativet er værre) og kommer til å bli fjernet. Det triste for pasientene er all den skade de har klart å påføre sykehusene allerede,

 • Lege 03.10.2017 19.46.41

  Sånn er det der jeg jobber også. All goodwill som arbeidsgiver til syvende og sist er helt avhengig av er borte. Ingen gratise timer lenger. Hvis legeforeningen taper nå er alt håp ute. Pasientene blir hardest rammet til slutt, samt arb.giver. Jeg har selv ordnet annen jobb privat og ser fram til å si opp..

 • Anonym lege 05.10.2017 12.59.07

  Enig. Det er det samme ved mitt sykehus også. Det har skjedd et merkbart skifte i arbeidsmiljøet. Borte er dugnadsånden og stå på viljen. All fleksibilitet er fordunstet. Ikke lenger gratis overtid. Er man syk er man syk. Er man sykemeldt holder man seg borte fra jobb. Sykt barn er sykt barn. Internundervisning skrives kun i arbeidstid. Fordypning brukes til fordypning og ikke til å bistå i presset klinikk. Og mange planlegger fremtiden med et privat engasjement, med det offentlige som et nødvendig mellomstasjon i utdanningen. Og de flinkeste vil lykkes med det. Spekter vinner kampene, men deres oppdragsgiver Staten, offentlige - og pasientene - er de virkelige taperne i denne krigen. Det er bare trist å se.

Nyheter fra startsiden

Fastlegeoppgjøret

– Useriøst av Høie

Brudd i forhandlingene om normaltariffen

KS oppfordrer kommunene til dialog med fastlegene2

Seksuelle minoriteter

WHO friskmelder fetisjister

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!