KREVER: – Alle som er henvist må få en vurderingssamtale, krever Tove Gunder, generalsekretær i Rådet for psykisk helse. Arkivfoto Foto:

– Helt uakseptabelt

– Den ene samtalen med spesialist er for mange det som skal til for å få ro og hjelp, sier generalsekretær Tove Gundersen i Rådet for psykisk helse.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Hun viser til Helsedirektoratets tall for antallet avviste henvisninger i psykisk helsevern for voksne. På landsvises blir 30 prosent av henvisningene avvist, uten at pasientene er blitt undersøkt.

– Det er helt uakseptabelt og svært lite klokt, samt sløsing av ressurser å avslå så mange henvisninger. Grunnlaget for avvisning er ikke kvalitetssikret nok før vurderinger er tatt, sier generalsekretær i Rådet for psykisk helse, Tove Gundersen, til Dagens Medisin.

Snudd på hodet
– Alle som er henvist må få en vurderingssamtale. Frykten for unødig bruk av ressurser er snudd på hodet. Den ene samtalen med spesialist er for mange det som skal til for å få ro og hjelp. Det å ta problemer tidlig er alle enige om er smart. Hvorfor dette ikke blir prioritert fra ledere i spesialisthelsetjenesten er helt uforståelig, sier Gundersen.

Powered by Labrador CMS