– Det er veldig gledelig at så mange ønsker å bli lege, sier Eivind Valestrand, leder av Norsk medisinstudentforening. Foto: Arkiv

Rekordhøyt søkerantall til medisinstudiet

Lederen av Norsk medisinstudentforening håper regjeringen bevilger flere studieplasser.

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Årets søkertall til høyere utdanning ble offentliggjort torsdag. Tallene viser at rekordmange har medisin som sitt førstevalg av studie.

Hele 3337 søkere har satt medisin som førstevalg, en økning fra 3168 søkere i fjor og 2955 søkere i 2015.

– Det er veldig gledelig at så mange ønsker å bli lege. Vi håper imidlertid at regjeringen gir enda flere mulighet til å studere medisin neste år gjennom å bevilge flere studieplasser, sier Eivind Valestrand, leder av Norsk medisinstudentforening.

UiB forbi NTNU 
Han påpeker at behovet for flere studieplasser er begrunnet ut fra behovet for flere leger.

– Utdanningsinstitusjonene skal selv kunne dekke legebehovet i Norge. Søkertallene viser at studiet fremdeles er attraktivt, og at det er mer enn nok som ønsker å bli lege.

Universitetet i Bergen (UiB) har i år gått forbi NTNU som det nest mest populære studiestedet for medisin, med 803 søkere, mens NTNU har 754 søkere. Oslo er det mest populære studiet med 1268 søkere til høst- og våropptak, mens Universitetet i Tromsø har 512 søkere til medisin.

Flest kvinner
Kvinneandelen i antallet søkere har ligget stabilt på rundt 70 prosent de siste årene. Eivind Valestrand skulle ønske at flere menn søkte medisinstudiet.

– Vi ser en underrepresentasjon av menn blant søkerne over tid. Her må vi undersøke hvorfor og iverksette tiltak. 

Powered by Labrador CMS