Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

– Savnet tillitskrisen i talen

– Høie kommer ikke til å nå ett eneste av sine mål med mindre han har med seg de ansatte på laget, sier nestlederen i Yngre legers forening. 

Annons:

Tirsdag holdt helse- og omsorgsminister Bent Høie, sin årlige sykehustale. Nestleder i Yngre legers forening, Torstein Schrøder-Aasen, er skuffet over lite fokus tillitskrisen og fjorårets streik fikk.

– Det at han ikke nevner tillitskrisen som finnes i sykehusene med ett eneste ord, det syns jeg er ganske forstemmende. Han kommer ikke til å nå ett eneste av sine mål med mindre han har med seg de ansatte på laget, sier Schrøder-Aasen til DMTV. 

Rom for pasientene
Han påpeker også at målene i seg selv er gode nok, men at man må passe seg for å ikke måle helsetjenesten i hjel. Schrøder-Aasen mener korridorpasientene er et godt eksempel på hvordan kommunikasjonen ikke har fungert nedover i systemet. 

– Det vises tydelig når enkelte sykehusavdelinger fortsatt reduserer sine sengetall til tross for at vi advarer mot det. Vi ønsker en beleggskapasitet som gir rom for pasientene, bokstavelig talt. Og likevel har ikke sykehusene nådd det målet som helseministeren satt helt tydelig i fjor. 

Snakker ikke om ressurser
Marit Hermansen, president i Legeforeningen, syns målene Høie la frem er viktige, men fremhever at de er opptatt av hvordan han nå skal nå disse.

– Min store bekymring for helsetjenesten er at vi har for lite ressurser og at det er dårlig organisert. Alle disse målene betinger at vi har en organisering og ressurser som gjør at vi kan møte de store ambisjonene som ministeren her har, sier Hermanser og fortsetter:

– Ministeren har sluttet å snakke om ressursene og peker fremover. Det jeg er glad for er at han vil gjøre det sammen med fagmiljøene. Det er viktig og det skal vi møte ham på.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
Jeg godkjenner publisering av artikkelkommentaren og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Audun Tømmerås 10.01.2017 14:54:20

  Regjeringen har i lengre tid kommet med mange gode innspill om visjoner og mål. De tiltak som antydes i kjølvannet av visjonene, er dessverre bare luftige politiske formuleringer uten realiteter så lenge Høye ikke samtidig fremmer konkrete forslag til nødvendige investeringer av penger og personell.

Nyheter fra startsiden

Trakk anken: Likestillingsombudets vedtak blir stående

OUS diskriminerte ansatt etter fødselspermisjon4

RAPPORT OM UNDERERNÆRING HOS ELDRE

– Det blir ikke gjort noe som monner1

Behandling i legevakt etter rusforgiftning

– Behov for bedre oppfølgingsrutiner

RETNINGSLINJER FOR IMMUNTERAPI

Reagerer på uklare råd om ny immunterapi

Strategi 2030 for Helse Midt-Norge

Svarer RHF-direktøren i video2

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!