Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

– Savnet tillitskrisen i talen

– Høie kommer ikke til å nå ett eneste av sine mål med mindre han har med seg de ansatte på laget, sier nestlederen i Yngre legers forening. 

Annons:

Tirsdag holdt helse- og omsorgsminister Bent Høie, sin årlige sykehustale. Nestleder i Yngre legers forening, Torstein Schrøder-Aasen, er skuffet over lite fokus tillitskrisen og fjorårets streik fikk.

– Det at han ikke nevner tillitskrisen som finnes i sykehusene med ett eneste ord, det syns jeg er ganske forstemmende. Han kommer ikke til å nå ett eneste av sine mål med mindre han har med seg de ansatte på laget, sier Schrøder-Aasen til DMTV. 

Rom for pasientene
Han påpeker også at målene i seg selv er gode nok, men at man må passe seg for å ikke måle helsetjenesten i hjel. Schrøder-Aasen mener korridorpasientene er et godt eksempel på hvordan kommunikasjonen ikke har fungert nedover i systemet. 

– Det vises tydelig når enkelte sykehusavdelinger fortsatt reduserer sine sengetall til tross for at vi advarer mot det. Vi ønsker en beleggskapasitet som gir rom for pasientene, bokstavelig talt. Og likevel har ikke sykehusene nådd det målet som helseministeren satt helt tydelig i fjor. 

Snakker ikke om ressurser
Marit Hermansen, president i Legeforeningen, syns målene Høie la frem er viktige, men fremhever at de er opptatt av hvordan han nå skal nå disse.

– Min store bekymring for helsetjenesten er at vi har for lite ressurser og at det er dårlig organisert. Alle disse målene betinger at vi har en organisering og ressurser som gjør at vi kan møte de store ambisjonene som ministeren her har, sier Hermanser og fortsetter:

– Ministeren har sluttet å snakke om ressursene og peker fremover. Det jeg er glad for er at han vil gjøre det sammen med fagmiljøene. Det er viktig og det skal vi møte ham på.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   3 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Audun Tømmerås 10.01.2017 14.54.20

  Regjeringen har i lengre tid kommet med mange gode innspill om visjoner og mål. De tiltak som antydes i kjølvannet av visjonene, er dessverre bare luftige politiske formuleringer uten realiteter så lenge Høye ikke samtidig fremmer konkrete forslag til nødvendige investeringer av penger og personell.

Nyheter fra startsiden

STYRELEDEREN I HELSE NORD BLE TRUET

Iverksetter gransking etter trussel-saken 3

DATA FRA GLOBAL BURDEN OF DISEASE

– Har ikke tatt hjernesykdommer alvorlig nok

Vi besøkte det amerikanske toppsykehuset

Bli med inn på Mayo Clinic5

RAPPORT OM FASTLEGENES TIDSBRUK

Fastlegene reagerer på uttalelsene fra KS8

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!