Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Artikkelbilde
OPPTRAPPING: Streikende akademikere ved Akershus universitetssykehus (Ahus). Foto: Lasse Moe

Akademikerne melder ny streikeopptrapping til fredag

Akademikerne varsler at streiken vil trappes opp førstkommende fredag. Da skal 35 leger og psykologer ved tre sykehus ut i streik.

Publisert: 2016-09-19 — 09.35 (Oppdatert: 2016-09-19 — 09.51)
Denne artikkelen er over fem år gammel.
VIL RAMME MAKSIMALT: – Uttaket er designet for å ramme arbeidsgiver maksimalt, melder forhandlingsleder Rune Frøyland i Akademikerne helse. Ifølge Akademikerne tas ikke personell ut i streik dersom det rammer pasientene så det blir fare for liv og helse. Foto: Lasse Moe

Fredag tas ytterligere 35 leger og psykologer ut i streik, melder Akademikerne helse. Da vil totalt 533 medlemmer streike ved 12 ulike sykehus.  

– Uttaket er designet for å ramme arbeidsgiver maksimalt, mens pasienten skjermes så langt som mulig, melder forhandlingsleder Rune Frøyland i Akademikerne helse.

De 35 medlemmene som tas ut jobber ved Helse Bergen, St. Olavs Hospital og Oslo universitetssykehus.

Ifølge forhandlinslederen setter ikke opptrappingen liv og helse i fare. Det innebærer at akuttbehandling, kreftbehandling, psykisk helse og barn er skjermet, står det i meldingen fra Akademikerne.

Streikens kjerne
I dagens avtale mellom Spekter og Den norske legeforening er ikke en «rullerende arbeidsplan» nevnt med et ord.

Dette ønsker Legeforeningen å endre. Legeforeningen ønsker å avtalefeste rullerende arbeidsplaner som har vært vanlig praksis ved norske sykehus. Spekter ikke vil gå med på legenes krav. De har avvist legenes krav og vil videreføre avtalen slik den er i dag.  

– Arbeidsplanen for leger vil være oppsatt etter de samme bestemmelsene for det kollektive vernet som de alltid har vært gjort. Uansett om man velger den ene eller andre planleggeingsmetodikken, har direktør i arbeidsgiverforeningen Spekter, Anne-Kari Bratten, uttalt tidligere til Dagens Medisin.

Må forhandle
– Streiken kan bare løses gjennom dialog og forhandlinger. Spekter ved hva som må til, melder Frøyland i dagens melding fra Akademikerne helse.

Rett før helgen uttalte forhandlingslederen til Dagens Medisin at tvungen lønnsnemd ikke vil løse noe som helst, fordi han ser det sprer seg en uro i sykehusene. Han anså situasjonen som alvorlig og er bekymret for fremtidsutsiktene ved norske sykehus.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Sykepleier 19.09.2016 10.28.57

  Enig. En får inntrykk av at det er hjemme-alene fest i Spekter. Haukaas og Bratten har fritt spillerom, og deres foresatte aner ikke hvordan de skal gripe situasjonen an. Spekter har de siste årene gjort det kunst-stykket å få ti-tusen-vis av leger og sykepleiere i sykehusene vekk fra å engasjere seg for pasientene, over til å reise bust og bruke tiden på å protestere. Dårligere kan det knapt gjøres.

 • Lege 19.09.2016 09.58.08

  På tide at Høie spør embetsverket om han kan få lov til å ta en telefon til Spekter for å spørre hva de egentlig driver med.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!