Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
VIL HA SVAR: Akademikernes forhandlingsleder Rune Frøyland, krever svar fra helseministeren. Foto: Målfrid Bordvik

Ber Høie forklare politisk bestilling

Fra fredag morgen er ytterligere ytterligere 119 medlemmer i Akademikerne ved fire sykehus tatt ut i streik.

Publisert: 2016-09-09 — 08.03 (Oppdatert: 2016-09-09 — 08.10)
Denne artikkelen er over seks år gammel.

Sykehusene Akershus universitetssykehus (AHUS), Sykehuset i Vestfold, St. Olavs hospital og vestre Viken er berørt opptrappingen av streiken, som startet onsdag.

Nå ber Akademikerne og forhandlingsleder Rune Frøyland om dokumentasjon på arbeidsgiverorganisasjonen Spekters påstand om at pålegg fra politiske myndigheter er en av grunnene til at de vil innføre individuelle arbeidsplaner for legene.

Politiske føringer?
Arbeidstakerorganisasjonen krever, i et brev til helseminister Bent Høie, om avklaring på hvilke politiske føringer regjeringen har kommet med.

De spør om det er «riktig at ministeren mener at individuelle vaktplaner er det eneste grepet som sikrer langsiktig planlegging i sykehus. Vi ber også ministeren svare på om han opplever at dagens kollektive planer er til hinder for regjeringens ønsker.», heter det i brevet.

 Akademikerne viser til at Spekter mener det er
« … svært vanskelig for sykehusene å planlegge tilbudet til pasientene i tråd med nye pasientrettigheter, pålegg fra politiske myndigheter, økte forventninger i befolkningen og gjennomføringen av ny spesialistutdanning for leger.»

Ber om avklaring
– Spekter begrunner sykehuskonflikten med en bestilling fra politiske myndigheter som vi hverken har sett eller forstår. Derfor har vi nå sendt et brev til helseminister Bent Høie der vi ber ham om å avklare hva han har sagt og mener, sier forhandlingsleder Rune Frøyland i Akademikerne helse i en pressemelding.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Går fra å stemme høyre til AP 11.09.2016 22.08.28

  Jeg er dyp skuffet over Høie, og spesielt at han lar seg kontrollere slik embetsverket. Ber om at noen av de andre partiene tar det opp i spørretimen hvordan han forholder seg til dette, Han er jo tross alt øverste ansvarlig leder for sykehusene. Her er det en overkjøring av ansatte og forsøk på misbruk av arbeidstid som mangler sidestykke i moderne norsk arbeidshistorie.

 • Lege 11.09.2016 10.19.01

  Så fikk vi da et svar; Høie fikk ikke lov til å svare, det gjorde embetsverket isteden ved ikke å svare på spørsmålet.

 • Larsen 09.09.2016 10.32.47

  Var det ikke helseminister Jonas Gahr Støre som startet jobben med å svekke leger i sykehus sin medbestemmelsesrett da ? Man kan bruke kostbart utstyr på poliklinikker enda mer om kveldene, når pasienter har fri fra jobb, uten å gi all makt til arbeidsgiversiden. Hvorfor skal leger i sykehus stemme Arbeiderpartiet i 2017? Nå snakker han bare om imidlertid-stilling-problemet.

 • Lege 09.09.2016 08.53.08

  Høie vil svare på dette etter han har snakket med embetsverket og informasjonsmedarbeiderne for å høre hva han skal si.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!