Færre tilbakefall av brystkreft med behandling i 10 år

En ny studie av postmenopausale kvinner med brystkreft fant at tilbakefallene ble redusert hos dem som fikk aromatasehemmer i ti år sammenlignet med dem som fikk behandling i fem år.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

CHICAGO: Resultatene fra en randomisert fase III-studie, MA.17R, ble lagt frem av Paul Goss på pressekonferansen søndag morgen.

Han er leder for Breast Cancer Research ved Massachusetts General Hospital i Boston og professor ved Harvard Medical School.

I dag er det standard behandling til postmenopausale kvinner med brystkreft uten spredning aromatasehemmer i fem år for å forebygge tilbakefall.

Nå viser den nye studien 34 prosent signifikant relativ reduksjon i tilbakefall hos dem som får aromatasehemmer i 10 år, sammenlignet med i fem år.

Antallet nye tilfeller av brystkreft i det andre brystet utgjorde årlig 0,21 prosent i gruppen som fikk behandling i tilsammen ti år. I gruppen som fikk fem år med aromatasehemmer var andelen 0,49 prosent.

Det var ikke signifikant forskjell i overlevelse.

Lik livskvalitet
Resultatene blir publisert i New England Journal of Medicine, omfatter 1918 kvinner som enten fikk placebo i fem år eller letrozol.

Alle kvinnene hadde tidligere fått fem år med en aromatasehemmer alene eller sammen med tamoxifen i fra to til fem år og ble randomisert til placeo eller letrozol i fem år.

I en annen studie er det sett på livskvalitet, og ifølge forskerne var det ingen signifikant forskjell.

Studien på effekt og sikkerhet er finansiert av Canadian Cancer Society Research Institute, National Institutes of Health og Novartis. Studien på livskvalitet er finansiert av Janssen Research & Development.

Powered by Labrador CMS