Ber helseministrene stoppe farlige leger

Velferdsutvalget i Nordisk råd mener de nordiske helse- og sosialministrene spiller russisk rulett med pasienter ved å si nei til et nordisk register som vil avdekke leger som har mistet autorisasjonen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Siden 2010 har Velferdsutvalget i Nordisk råd arbeidet for et felles elektronisk register for helsepersonell i Norden.
Fremdeles er det slik at de nordiske landenes myndigheter ikke har løpende utvekslet informasjon om kritikk og om skjerpet tilsyn, påbud, begrensninger av yrkesutøvelse og lignende når det gjelder helsepersonell i Norden.
Det er heller ikke mulig for landenes sykehus og andre som ansetter helsepersonell å få tilgang til opplysninger om arbeidssøkere fra andre nordiske land.
Velferdsutvalget mener at de nordiske helse- og sosialministrene spiller russisk rulett med pasienter i Norden, heter det i pressemeldingen fra Velferdsutvalget i Nordisk råd.
Nei til nordisk register
På Nordisk råds sesjon i september 2012 svarte den nordiske samarbeidsministeren Manu Sareen at det nå var åpnet for direkte elektronisk tilgang til det danske register for de andre nordiske landene, og at det ble arbeidet videre med saken.
I mai i år svarte de nordiske helse- og sosialministrene at de ikke vil opprette et nordisk elektronisk register for helsepersonell i Norden, heter det i pressemeldingen.
Utvalget ber nå Nordisk ministerråd gi en oversikt over lovmessige hindre og kostnader ved etablering og drift av et slikt register.

Powered by Labrador CMS