Norsk legemiddel godkjent i USA

De amerikanske helsemyndighetene Food and Drug Administration (FDA) har nå godkjent kreftlegemiddelet Xofigo til det norske selskapet Algeta.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Dette opplyser selskapet i en melding på Oslo børs.

Brukes ved spredning
Kreftlegemiddel Xofigo (radium-223 diklorid), tidligere kalt Alpharadin, er ment for behandling av prostatakreftpasienter med spredning til skjelettet.

Ifølge Algeta kommer FDAs avgjørelse etter en usedvanlig rask godkjenningsprosess. De første dosene vil være tilgjengelig for pasienter i USA om noen få uker.

- Vi er svært fornøyd med den raske avgjørelsen fra FDA. Nå kan vi tilby et banebrytende alpha-emitterende legemiddel til mange pasienter i USA med prostatakreft som har spredning til skjelettet. Sammen med vår partner Bayer, vil vi så snart som mulig offisielt lansere Xofigo på det amerikanske markedet, sier Andrew Kay, konsernsjef i Algeta i en pressemelding.

- Viktig milepæl
- Godkjenningen fra FDA er en viktig milepæl for oss i Algeta. Dette er enda et skritt i retning mot vårt mål som er å bli et ledende legemiddelselskap innen kreftmedisin som bringer nye og målrettede kreftlegemidler basert på alfa-stråling til pasienter over hele verden, sier Kay videre.

Powered by Labrador CMS