Nye Aker skal få folk på beina

Nye Aker skal bli sentrum for storbyens helsetjenester som ligger i skjæringspunktet mellom kommune- og spesialisthelsetjenesten. Her skal pasientene komme på beina igjen slik at de kan flytte hjem og takle dagliglivet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.


Denne målsettingen ligger bak helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsens krav til Helse Sør-Øst om at Aker utvikles til en samhandlingsarena for mennesker i hovedstaden som har ulike typer rehabiliteringsbehov.
Samspill for fremtiden
– Jeg mener at Oslos innbyggere trenger et helsetilbud som er bedre rustet til å møte de nye utfordringene i storbyen med befolkningsvekst, eldre, kronikere og sosiale helseforskjeller. Det er viktig at vi nå har konkrete planer for det fremtidige tilbudet på Nye Aker, sa statsråden da hun besøkte sykehuset i dag.
– Det er viktig at sykehusene i Oslo, Akershus universitetssykehus, Sunnaas sykehus og Oslo kommune samarbeider om å bygge opp helsetilbudene på Nye Aker, sier hun til Helse- og omsorgsdepartementets nettside.

En sterkere omsorg
Sammen med Oslo kommune vil nye Aker være en samhandlingsarena for et fremtidsrettet helsetilbud for Oslos befolkning i krysningen mellom spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten.
– Vi vil bygge opp tilbud for dem som trenger hjelp til å leve med kroniske sykdommer, livsstilssykdommer, for dem som trenger rehabilitering – og for de sykeste eldre. Nye Aker vil bli viktig for å få på plass styrkede helse- og omsorgstjenester for befolkningen i Oslo, fastslo Strøm-Erichsen.
Oslo universitetssykehus har allerede etablert et eget prosjekt for tilbudene sykehuset ønsker å videreføre på Aker.
Etter akuttbehandlingen
Sykehuset ønsker blant annet å etablere tilbud til pasienter som trenger fortsatt oppfølging i sykehuset, men som ikke har behov for omfattende akuttberedskap.
Helsetjenestene på nye Aker vil blant annet bestå av tilbud om lindrende behandling (palliasjon), distriktspsykiatrisk senter (DPS), dagkirurgisenter for Oslo universitetssykehus, spesialisert tverrfaglig rusbehandling, rehabiliteringsenhet, intermediærenhet, minoritetshelse og rusmiddelskader.
Rehabilitering for fremtiden
Sunnaas sykehus og andre med omfattende rehabiliteringskompetanse ønsker å være med på å utvikle på Aker. Dette legger i sum til rette for etablering av et spennende faglig tilbud innen rehabilitering. Målet er å få pasientene på bena igjen, klare til å flytte hjem og takle dagliglivet.
– Nye Aker vil gi alle Oslos innbyggere, uavhengig av sykehusområde, et bedre helsetilbud og de ansatte muligheter til å tilegne seg ny kunnskap og kompetanse. Dette vil bli et tilbud for fremtiden, mener Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Powered by Labrador CMS