FORESLÅR MER TIL SYKEHUSENE: Ap og helsepolitisk talsperson Ingvild Kjerkol, har forventninger om flertall for sykehusbudsjettet som Ap legger frem fredag. Foto: Vidar Sandnes

Ap vil gi 1,65 milliarder ekstra til sykehusene

Ap har forventninger om flertall for sitt forslag om å bevilge ytterligere 1,65 milliarder til sykehusene.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Fredag legger Arbeiderpartiet (Ap) frem sitt alternativ til statsbudsjett. Her foreslår de å gi 1,65 millarder ekstra til sykhusene.

– Behov for investeringer
I forslaget til statsbudsjett for 2019, som lagt fram denne uken, vil regjeringen øke driftsbevilgningene til sykehusene med 1,35 milliarder kroner. Dette tilsvarer en aktivitetsvekst på om lag 1,7 prosent. Det er lavere enn i fjor, da det ble lagt opp til en aktivitetsvekst på to prosent.

Nå vil Ap bevilge 1,65 milliarder mer til sykehusenes driftsbevillinger sitt alternative statsbudsjett, og vil øke kommunenes inntekter med over 3 milliarder.

Ingvild Kjerkol, helsepolitisk talsperson i Ap, fastholder at forslag til statsbudsjett er et kuttbudsjett:

– Vi trenger flere fagfolk i sykehusene våre i alle deler av landet. Det er nødvendig for å takle demografien og utviklingen i antall pasienter med tyngre problemstillinger – og for å bedre samhandlingen med kommunene fremover. Samtidig står flere regionale helseforetak med store behov for investeringer både i medisinsk teknisk utstyr og IKT, sier hun til Dagens Medisin.

Forventning om flertall
Kjerkol, som mener Høies budsjett for neste år legger opp til nullvekst, mener det godt kan ligge an til et flertall i Stortinget for Aps alternative budsjett.  

Powered by Labrador CMS