FARMASØYTVAKSINERING: Flere større apotek-kjeder skal delta i koronavaksinering i Storbritannia, for å nå målet om 15 millioner vaksinerte innen midten av februar.

Foto:

Storbritannia vaksinerer mot korona i apotek

Fra torsdag skal vaksinen gis ved større apotekkjeder i Storbrittania. Vaksinesatsningen er en del av planen om å vaksinere 15 millioner innen midten av februar.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Storbritannia starter med koronavaksinering i større apotek-kjeder, og at de vil inkludere mindre apotek i løpet av fjorten dager, skriver nyhetsbyrået Reuters.  Allerede administreres vaksinen i større vaksinesenter, sykehus og ved legesenter i landet.

Programmet tar utgangspunkt i et 24 timer i døgnet, syv dager i uken vaksineringsprogram, med målsetning om å ha vaksinert 15 millioner innen midten av februar.

Dette utgjør risikogrupper som eldre, skrøpelige eller syke og helsepersonell. Dersom de skal nå målet må de sette over to millioner vaksiner i uken.

Storbritannias offisielle tall tilsier at de til nå har satt 2.6 millioner vaksiner i første dose.

Både Pfizer, Moderna og AstraZeneca sine vaksinekandidater settes i to doser.

Storbritannia og Danmark har satt alle dosene de har mottatt med en gang – i den forventning at det vil være en stødig tilkomst av nye doser for den andre dosen i intervallet. I Norge har myndighetene valgt å holde av dose nummer to, slik at den skal ligge klar til pasienter som har fått første dose.

Dagens Medisin skrev nylig at Norge også vurderer å la farmasøyter rekvirere koronavaksiner.

Powered by Labrador CMS