SLIPPER RESEPT: – Tilbakemeldingen fra folk som har tatt influensavaksine i apotek tidligere har vært veldig positiv, men mange har lurt på hvorfor de må oppsøke lege først for å få resept. Nå slipper de det fra i høst, sier Per T. Lund, administrerende direktør i Apotekforeningen. 

Foto: Apotek 1

Nå kan farmasøyter rekvirere influensavaksine

Helse- og omsorgsdepartementet har nå åpnet for at influensavaksiner denne høsten kan settes på apotek uten behov for resept fra lege på forhånd.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Den nye paragraf 2-4 i «Forskrift om rekvirering og utlevering av legemidler fra apotek» (Rekvirerings- og utleveringsforskriften), har nå fått denne nye formuleringen:

«Provisorfarmasøyter og reseptarfarmasøyter i apotek kan rekvirere bestemte vaksiner mot sesonginfluensa som skal administreres i apoteket. Rekvireringsretten omfatter også legemidler som er nødvendig for administrering av vaksinen. Farmasøyter som eier apotek har ikke rekvireringsrett. Helsedirektoratet kan gi nærmere retningslinjer for hvilke legemidler som kan rekvireres etter dette ledd».

Les også: Influensavaksine i apotek: – Må ivareta risikogruppene

Dermed åpnes det nå, kun kort tid før årets influensasesong er i gang, for at personer som ønsker å få satt influensavaksine på apoteket kan gjøre dette uten å først ha fått resept fra lege. 

Per T. Lund, administrerende direktør i Apotekforeningen, uttaler på vegne av foreningen at det nå vil være mellom 700-800 apotek som vil være klare til å gi influensavaksinen, som ifølge han vil være tilgjengelig i apotekene om noen uker.

Les også: HOD foreslår at farmasøyter skal kunne rekvirere influensavaksine

– Tilbakemeldingen fra folk som har tatt influensavaksine i apotek tidligere har vært veldig positiv, men mange har lurt på hvorfor de må oppsøke lege først for å få resept. Nå slipper de det fra i høst, sier Lund i en uttalelse på Apotekforeningens nettside. 

Powered by Labrador CMS