Anklager NSF for økonomislurv

I sin partsforklaring i Oslo Tingrett i dag hevdet den oppsagte generalsekretæren i Norsk Sykepleierforbund (NSF) at forbundet slumser med medlemmenes penger. Forbundsleder Lisbeth Normann tilbakeviser påstandene.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Ellen Beccer Brandvold ble sagt opp som generalsekretær i Norsk Sykepleierforbund (NSF) i fjor høst, men stevnet NSF for retten like før jul fordi hun mener at oppsigelsen er usaklig. 
I sin partsforklaring i Oslo Tingrett i formiddag kritiserte hun det hun mener er forbundets manglende respekt for medlemmens penger, og hevdet at økonomikontrollen var dårlig.

Feilposteringer
– Forbundet forvalter medlemmenes penger alene. Alt handlet om å holde budsjett – noe som ikke var noe problem fordi det var nok penger, sa Beccer Brandvold og viste til Sykepleierforbundets overskudd på 30 millioner kroner.

Hun sa i sin forklaring at hun gjerne ville se hva pengene var brukt til, og at hun hadde forsøkt å få forklaringer på det hun mente var feilposteringer i regnskapet. – Jeg så noen holdninger til penger som jeg ville endre på, sa hun.

Beccer Brandvold hevdet at flere i organisasjonen ikke likte at hun stilte spørsmål som gjaldt forbundets økonomi.

Dyre lunsjer
– Jeg var ikke ute etter å ta økonomiansvaret fra noen. Jeg stilte mange spørmål knyttet til økonomiområdet. De som ikke likte at jeg tok opp økonomispørsmål, er identiske med dem som skrev klagebrev om meg, sa hun, og viste til at hun hadde noen eksempler:
– Jeg så blant annet to medarbeidere ha en ekstern lunsj til 1000 kroner. Og det var mange lunsjer med ansatte på hovedkontoret som ikke kune forklares med representasjon. Det var et avdelingsseminar der deltakerne fløy til Tromsø og tok Hurtigruten nedover, og det var mange blomsterhilsener til egne ansatte uten at det var deres første arbeidsdag i forbundet. Penger til slikt ble alltid tatt av medlemmenes penger, hevdet Beccer Brandvold 

Hun hevdet også at hun hadde forhindret at økonomiavdelingen reiste på tur til Praha etter at det i forbundet var vedtatt et forbud mot utenlandsturer.

Luksustur til kjendiskokk
Videre hevdet hun at den samme avdelingen hadde reist på luksustur til Lom og kjendiskokken Arne Brimis sted. Her skal en også ha gått til innkjøp av Brimis kokebok til alle deltakerne.

– Er det slik vi forvalter medlemmenes penger, la hun til.

For øvrig kommenterte Beccer Brandvold også tilgangen på alkohol i forbundet.  – Det var veldig lett tilgang på alkohol, og det var ingen begrensninger i forhold til statens satser, sa hun.

Direkte feil
Forbundsleder Lisbeth Normann rister på hodet og tilbakeviser alle påstandene fra Beccer Brandvold på det sterkeste.

– Dette er direkte feil. Vi er svært varsomme med bruken av penger, og vi er svært nøye på å følge opp pengebruken. Når det gjelder overskuddet, er dette penger som går tilbake til medlemmene, for eksempel til streikekassen, sier hun.

Medlemmene kan være trygge på at vi har en ryddig økonomi, sier Normann til Dagens Medisin.

Powered by Labrador CMS