GREP INN: Arbeidsminister Marte Mjøs Persen grep tirsdag inn i flyteknikerstreiken. 

Foto: NTB

Tvungen lønnsnemnd i flyteknikerstreiken

Regjeringen griper inn med tvungen lønnsnemnd for å få en slutt på konflikten mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker organisasjon (NFO). – Hadde ikke annet valg, sier arbeidsminister Marte Mjøs Persen. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Arbeidsminister Marte Mjøs Persen (Ap) kalte tirsdag formiddag inn NHO Luftfart og NFO i forbindelse med flyteknikerkonflikten.

Mjøs Persen møtte pressen klokken 9.30 i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Hun viste til et varsel fra Satens helsetilsyn mandag ettermiddag som gikk ut på at dersom regjeringen ikke grep inn før klokken 10 tirsdag formiddag, ville den pågående konflikten medført fare for liv og helse.

– Jeg har derfor ikke annet valg enn å gripe inn med tvungen lønnsnemnd, sier hun. 

Mjøs Persen viser særlig til pasienter som har behov for å transporteres over lengre avstander og trekker frem pasienter på Svalbard og i Finnmark som særlig utsatt.

Helsetilsynet mente at kompenserende tiltak med ambulansebil og -helikopter ikke var tilstrekkelig til å dekke tilbudet til disse gruppene. 

Flyteknikere gikk til streik lørdag 18. juni etter at meklingen ble brutt på overtid. Stridens kjerne har vært flyteknikernes krav om 60 kroner mer per time, noe som tilsvarer en lønnsøkning på 17 prosent. Det mener NHO er urealistisk høyt.

Natt til søndag trådte NHOs lockout i kraft, noe som betyr at NFOs 450 flyteknikere ikke får lov til å komme på jobb. Til tross for gjentatte samtaler og meklingsforsøk har man ikke klart å finne fram til en løsning.

NHO Luftfart og flyteknikerne i NFO har ikke møttes siden de siste meklingsforsøkene endte uten resultat fredag i forrige uke, skriver NTB. 

Powered by Labrador CMS