RISIKO: Forskere konkluderer med at over halvparten av studentene som svarte på en spørreundersøkelse har et risikofylt alkoholforbruk.

Studie: Over halvparten av spurte studenter har et risikofylt alkoholforbruk

En ny studie publisert i Tidsskriftet viser at mer enn 55 prosent av studentene har alkoholvaner som på sikt kan representere en risiko.

Publisert Sist oppdatert

Studien viser samtidig at det har vært en moderat reduksjon i alkoholforbruket fra 2007 til 2019, skriver Tidsskriftet i en pressemelding. Tidsskriftet utgis av Norsk medisinstudentforening.

Studien omfatter 2.247 studenter, hvorav 857 er fra 2007 og 1390 fra 2019.

Omtrent 70 prosent av de spurte studentene i 2019 sier de bedrev overstadig drikking på en typisk drikkedag, men dette er 12 prosent mindre enn i 2007.

Til tross for en reduksjon mellom 2007 og 2019, peker forskerne på at det fortsatt er en stor andel studenter som har risikofylte og potensielt skadelige alkoholvaner.

– På bakgrunn av dette ser vi et tydelig behov for å undersøke langtidskonsekvensene av studentenes alkoholforbruk, samt hvorvidt alkoholvaner tilegnet i studietiden har betydning for fremtidig helse, skriver lege Mathilde Hernholm og medarbeidere.

Powered by Labrador CMS