GJENVALGT: Nils Kristian Klev fikk fornyet tillit, og fortsetter som AF-leder i to år til. – Allmennlegeforeningen vil gå på med uendret pågangsmot og iver, sa han.
GJENVALGT: Nils Kristian Klev fikk fornyet tillit, og fortsetter som AF-leder i to år til. – Allmennlegeforeningen vil gå på med uendret pågangsmot og iver, sa han.

Nils Kristian Klev er gjenvalgt som AF-leder

Også nytt styre i Allmennlegeforeningen og nytt ALIS-utvalg ble valgt onsdag. Hans Høvik ble årets allmennlege 2023.

Publisert Sist oppdatert

Valget ble gjennomført onsdag under Allmennlegeforeningens landsrådsmøte i forbindelse med Våruka i Bergen.

Klev ble valgt som leder først i 2019, og vil etter å ha ledet AF en periode til, ha nådd maksgrensen for ledervervet på seks år.

– Jeg ser frem til to nye år. Allmennlegeforeningen vil gå på med uendret pågangsmot og iver. Jeg ser også fram til å samarbeide med det nye styret og et nytt ALIS-utvalg, sa Klev ifølge en melding på Legeforeningens nettsider.

Hans-Christian Myklestul, som til daglig er fastlege i Lillestrøm, ble valgt som nestleder for Allmennlegeforeningen.

Øvrige medlemmer i det nye styret er Christine Agdestein, Torstein Sakshaug, Else Worren Nygård, Gudmund Noddeland Myhren, Marit Tuv og Bernhard Holthe.

Varamedlemmer: 1. Lise Figenschou 2. Åsmund Heggheim 3. Muhammed Yasin Adil

Det nye ALIS-utvalget består av: leder Gudmund Noddeland Myhren; med Marit Huseby, Randi Tengesdal og Muhammed Yasin Adil som utvalgsmedlemmer. Ellen Poppe Skipenes ble valgt som vara.

Årets allmennlege

Hans Høvik ble årets allmennlege 2023.
Hans Høvik ble årets allmennlege 2023.

Prisen for årets allmennlege 2023 ble også delt ut under landsrådsmøtet.

Den gikk til Hans Høvik for hans «trofaste, ivrige og smittende arbeid med å bygge norsk allmennmedisin».

«Det er vanskelig å finne et nivå eller en arena av allmennmedisinen som årets allmennlege ikke har bidratt i. Vedkommende har hatt et brennende engasjement for faget. Engasjementet inkluderer ivaretakelse de yngre allmennlegene. Gjennom flere år har den nominerte vært gruppeveileder og veileder for turnusleger og studenter», skriver juryen i sin begrunnelse.

Den viser også til at Høvik tidlig ble involvert i en sentral rolle i ALIS Vest-prosjektet, og beskrives som en av drivkreftene for at dette prosjektet ble vellykket.

«Hans innsats har vært uvurderlig for kvaliteten på spesialistutdanningen i allmennmedisin. Utdanningen har skapt trygge nye allmennleger gjennom høy faglig kvalitet og god veiledning, og den har gitt erfarne allmennleger et godt rom til å gi sin erfaring videre», skriver juryen videre.

Og: «Som allmennlege representerer årets allmennlege oss bedre enn vi fortjener.»

Powered by Labrador CMS