RASER: Ap og helsepolitisk talsperson Ingvild Kjerkol varslet i sitt partiprogram i fjor at de ville utsette det omstridte journalprosjektet Akson. Nå raser hun mot Direktoratet for e-helse og departementet for jobben som er gjort med å utvikle e-helse-visjonen Én innbygger- en journal. Arkivfoto.

Foto:

Ap om IKT-rapport: «En åtte år lang konsulentfest»

Arbeiderpartiets Ingvild Kjerkol sier hun ikke er overrasket over Riksrevisjonens konklusjon om helsemyndighetenes arbeid med IKT i Helse-Norge.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

– Riksrevisjonens konklusjoner er knusende, men ikke overraskende. Dette har vært en åtte år lang konsulentfest og et arbeid uten kontroll og styring, sier helsepolitisk talsperson i Ap, Ingvild Kjerkol, til Dagens Medisin og NTB.
– I andre enden sitter pasienter uten grunnleggende trygghet, og frustrerte ansatte uten nødvendig informasjon om pasientene, legger hun til.

Tirsdag la Riksrevisjonen frem sin gransking av IKT-visjonen Én innbygger – én journal, samt en gransking av Direktoratet for e-helse bruk av konsulenter.

Det var Ap som i sin tid, i 2012, la frem stortingsmeldingen om Én innbygger – én journal, som skulle ordne opp i, og modernisere den fragmenterte e-helsesituasjonen i landet.

Nå sier Kjerkol at hun mener man åtte år senere sitter igjen med «utallige utredninger, flere hundre millioner til konsulenter og en totalsum på over 22 milliarder, brudd på regelverk for anskaffelser, dårlig oversikt over legemiddelbruk – og aller verst: en truet pasientsikkerhet»
–  Vi står fortsatt overfor et presserende behov for kloke løsninger, sier Kjerkjol.

Powered by Labrador CMS