SENABORTER: – Det man har sett har påvirket senaborttallene, er økt prevensjonsbruk og seksualopplysning, med tanke på uønsket graviditet, sier Hanne Marie Haugan, medisinstudent ved Universitetet i Bergen.

Har sett på historiske tall: Ikke grunnlag for å tro at nemnder gir færre senaborter 

I 2022 måtte 590 kvinner til nemnd for å be om abort. Bare to av disse kvinnene fikk nei. Medisinstudent Hanne Marie Haugan har ikke funnet historiske tall som tyder på at det blir flere senaborter uten nemnd i sin masteroppgave. 

Publisert

Hanne Marie Haugan er medisinstudent ved Universitetet i Bergen og har skrevet en masteroppgave der hun har gått tilbake i tid og sett på bruk av abortnemnd i Norge. Sammen med sine veiledere Line Bjørge og Mette Løkeland-Stai, begge spesialister i fødselshjelp og overleger ved kvinneklinikken på Haukeland, har hun skrevet en kronikk om temaet i Tidsskriftet for Den norske legeforening. Løkeland-Stai har faglig ansvar for abortregisteret.

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

49 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

BedriftsabonnementTa kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS