Ap's helsepolitiske talsperson Torgeir Micaelsen. Foto: Arkiv

Ap: – Høie skaper uro i en sektor som trenger stabilitet

Torgeir Micaelsen (Ap) sier han ikke «er trygg på» at helseministeren forstår hva han setter i gang, når han nå utreder spesialisthelsetjenestens organisering.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson, Torgeir Micaelsen, mener helseminister Bent Høie (H) må passe seg for ikke å ødelegge det han mener er en stadig stigende optimisme på sykehusene.

– Ap gjennomførte
 – Som helsepolitiker har jeg reist rundt på sykehusene i landet, og jeg ser i hovedsak at det er en viss grad av mer optimisme nå.  Det er slutt på at alt handler om økonomi, og det jobbes med kvalitet og pasientsikkerhet, sier Micaelsen til Dagens Medisin.

– Hvem har æren for denne stigende optimismen du har observert?

– Det skal først og fremst sykehuslederne og de ansatte ha, de har gjort en god jobb med å omstille seg og tenke nytt.

– Jeg mener at det var Ap som gjennomførte og sto i noen tøffe tak, som vi nå ser resultatene av. Men dagens regjering har også gjort mye bra.

– Han skaper uro
Fredag varslet helseministeren at han setter ned et utvalg som skal ta for seg ulike alternativer for fremtidig organisering av spesialisthelsetjenesten.

– Dette handler om Høies gjennomføringsevne til egne valgløfter. Han har drevet kampanjer mot måten vi styrer sykehusene på og til dels fått kraftig gjennomslag. Og så, som helseminister, så tar det to år før han får gjort noe som helst, og så setter han ned et utvalg, sier han. 
– Jeg mener han skaper uro i en sektor som nå trenger sterk styringskraft og stabilitet.

– Man skal være ganske trygg på at man får noe som er bedre enn i dag, når man ser på alle erfaringer med statlige omstillinger. Jeg er ikke trygg på at han forstår hva han setter i gang, sier han.

 Michaelsen sier at han skal «vurdere forslagene seriøst»:

– Vi har ikke giftet oss med foretaksmodellen til evig tid.

 – Det er dessuten pussig at så oppegående folk som er i det utvalget ikke skal få tenke fritt med utgangspunkt i et nullalternativ. Derimot må de ta utgangspunkt i alternativer som ser ut som en redningsplanke for valgløftene. Hvorfor skal dette være politisk styrt, spør han.

Powered by Labrador CMS