Lite CV-juks i helsevesenet

Ansatte i helse- og omsorgssektoren er den yrkesgruppen som i minst grad overdriver egne kvalifikasjoner på CV eller under jobbintervju.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.


Nesten åtte prosent av norske arbeidstakere overdriver egne jobbkvalifikasjoner på CV, i jobbsøknad eller intervju. Personer i helse- og omsorgssektoren overdriver minst av yrkesgruppene.  
Dette fremgår i hvert fall av en arbeidslivsundersøkelse analysebyrået InFact har gjennomført for bemanningsselskapet Xtra personell.
Verst i Oslo
Arbeidstakere i hotell- og restaurantbransjen jukser mest , og arbeidstakere i Oslo pynter mest på kvalifikasjonene sine. Andelen som har jukset med CV i hovedstaden er på 11 prosent.
– Dette gjenspeiler nok ikke annet enn at det er mest kamp om jobbene i hovedstaden. Det er likevel verdt å merke seg de store forskjellene som gjør seg gjeldende innenfor ulike yrkesgrupper. Undersøkelsen viser at definitivt flest jukser innenfor hotell, restaurant og IT-/konsulentbransjen, uttaler administrerende direktør Kristian Fæste i Xtra personell.
Han tror årsaken til at de ærligste er i helse- og omsorgssektoren, trolig er større risiko forbundet med juks i helsevesenet.
Ærligst i Midt-Norge
Jobbsøkere i Midt-Norge ser ut til å være de redeligste, og bare 2,8 prosent bekrefter at de har overdrevet  kvalifikasjonene sine.

Unge og gamle

Mens 23 prosent av unge mellom18 og 24 år vedgår at de har pyntet på egne kvalifikasjoner i CV eller på jobbintervju, er det bare 2,6 prosent av de spurte over 60 år som innrømmer juks.

Powered by Labrador CMS