Bjørnar Allgots blogg

Hva er i flaska?

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Bjørnar Allgot

Bjørnar Allgot har vært generalsekretær i Diabetesforbundet siden 1992. Han er utdannet lærer med videreutdanning i organisasjonsutvikling og personaladministrasjon. Han er blant annet styreleder i Extrastiftelsen, leder i kontaktforum for brukere av helsetjenesten i HoD og har vært visepresident i den internasjonale diabetesføderasjonen. Han var sentral i etablering av Læring og mestringssentra i Norge.

Alkohol er eneste næringsmiddel som er unntatt kravet om innholdsmerking. Diabetesforbundet vil gi forbrukeren mulighet til å ta informerte valg. Du har rett til å vite hva som er i flaska.

Personer med diabetes har et særskilt behov for informasjon om hva som er i all mat og drikke for å kunne regulere sykdommen på en god måte, og dermed unngå alvorlige komplikasjoner. Det skal være enkelt for forbrukeren å se næringsinnholdet og sammenligne innholdet med andre produkter. Det enkleste er at næringsinnholdet står på emballasjen.

Merking av alkohol

Dersom forbrukeren i dag ønsker å vite næringsinnholdet i produktet, må hun/han aktivt oppsøke produsentens hjemmeside. Dette er alt for dårlig! Produktinformasjon på flaska gjør forbrukerne i stand til å ta et bedre og mer informert valg. Hvorfor skal alkohol være unntaket? Vi krever at alkohol, på lik linje med andre næringsmidler, skal merkes skikkelig.

Underskriftskampanje

Diabetesforbundet har sammen med Actis startet en underskriftskampanje med krav om at all alkohol skal merkes med næringsinnhold. Du kan signere underskriftkampanjen på opprop.net/hva_er_i_flaska.

Underskriftene overrekkes helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Powered by Labrador CMS