Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

NY JOBB: Ingvill Kvernmo kommer fra stillingen som kommunedirektør i Orkland kommune.

Foto: Orkland kommune

Ingvill Kvernmo blir eierdirektør i Helse Midt-Norge

Helse Midt-Norges nye eierdirektør overtar jobben etter sin far.

Publisert: 2022-11-30 — 15.38

Ingvill Kvernmo starter 1. mars i jobben som direktør for eierstyring i Helse Midt-Norge, melder det regionale helseforetaket (RHF-et) i en pressemelding tirsdag.

Jobben som eierdirektør innebærer ifølge pressemeldingen å ha ansvar for å forvalte eierskapet til helseforetak og andre selskaper der RHF-et har en eierandel.

Kvernmo har en mastergrad i samfunnsøkonomi, med tilleggsfag innen administrasjon, ledelse og styrearbeid. Hun er i dag kommunedirektør i Orkland.

– Jeg synes dette virker som en spennende jobb. Helseforetakene og sykehusene står overfor store utfordringer. Jeg gleder meg til å bruke det jeg kan på å løse framtidas utfordringer i helsevesenet, uttaler Kvernmo.

I Orkland kommune har Kvernmo blant annet ledet en sammenslåingsprosess som har ført til at fire kommuner er blitt til én enhet.

 

Som far, så datter

Den ferske eierdirektøren overtar jobben etter sin far, Nils Kvernmo, som har lang erfaring som helseleder, også som administrerende direktør for St. Olavs hospital. Han har også vært rådmann i Orkdal kommune. 

– Det er litt spesielt at jeg får jobben etter ham, og det var noe av det jeg måtte tenke gjennom da jeg takket ja til jobben. Det kommer til å gå greit, sier hun.

Administrerende direktør i Helse Midt-Norge, Stig A. Slørdahl, er fornøyd med ansettelsen.

– Vi er veldig glad for å ha sikret oss en veldig kompetent leder og direktør for eierstyring. Hun blir et verdifullt tilskudd til organisasjonen vår.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Ellen Nergard 01.12.2022 16.17.31

  Overlege

  Her er vi litt forvirra: Eierdirektør ( Kvernmo) og Administrerende direktør( Slørdahl) hva er forskjellen? Hva driver disse direktørene med? Bortsett fra å heve betraktelige gasjer? Antallet kroner de to får per år hverseg burde DM informere oss om. Helse Midt er antagelig ikke en Kvermo familiebedift. I ett tertlite land på 5,3 millioner, størrelsen på en middels storby i resten av den vestlige verden, har vi altså et utall direktører som har lite/ ingen forståelse for hva spesialisthelsetjenesten egentlig bedriver. Det er vel derfor familiemedlemmer kan ‘arve’ jobber, uten at det trenger å være det minste skummelt, nødvendigvis. Men vi ville svært gjerne vite hva Pappa Kvermo’s sluttpakke besto av? Hvor gammel er han? Hvor lenge var han ‘eierdirektør’? Får han ‘etterlønn’? Hvor mye per år? For hvor mange år? Gjorde han en god jobb? Var han med å signere kjøpet av Epic? Ellen Nergård Thompson. MBBS, FRCPC Styremedlem, Alternativ til Helseforetaksmodellen.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!