
INNOVASJON: – Vi setter stor pris på at denne framgangsmåten anerkjennes som innovativ av våre europeiske samarbeidspartnere og det bekrefter at vi har fulgt opp beslutningen vår godt, sier områdedirektør Dag Jordbru i Legemiddelverket.Illustrasjonsbilde: Gettty Images

INNOVASJON: – Vi setter stor pris på at denne framgangsmåten anerkjennes som innovativ av våre europeiske samarbeidspartnere og det bekrefter at vi har fulgt opp beslutningen vår godt, sier områdedirektør Dag Jordbru i Legemiddelverket.Illustrasjonsbilde: Gettty Images
Foto:Norge får EU-skryt for arbeid med legemiddelinformasjon
EU-kommisjonen trekker blant annet frem Legemiddelverkets samarbeid med de regionale helseforetakene om innovative tjenester i SAFEST-prosjektet som en viktig årsak til innovasjon.
Hej!
Tack för att du läser Dagens Apotek! Nu har du tagit del av 10 artiklar och för att läsa vidare på Dagensapotek.se, vill vi att du fyller i dina användaruppgifter. Dagens Apotek på webben är helt kostnadsfri att använda.
Fortsatt trevlig läsning!
Har du redan ett konto?
Logga inVill du dessutom prenumerera på tidningen Dagens Medicin? Klicka på knappen för att teckna en prenumeration.


STOLT: Dag Jordbru, områdedirektør i Legemiddelverket.
Foto: SLVDet er i forbindelse med Legemiddelverkets (SLVs) deltakelse i det europeiske samarbeidsprosjektet UNICOM at Norge fremheves som en «Key Innovator» av EU-kommisjonens «Innovation Radar». UNICOM-samarbeidet som understøtte implementering og utbredelse av en felles standard på medisinske produkter, skriver SLV på sine nettsider.
Tidlig ute
SLV startet i 2017 arbeidet med å lage den nye tekniske løsningen DELE, og som en del av dette etableres det nå en ny plattform for legemiddelinformasjon.
– Vi så tidlig at den nye standarden for legemiddelinformasjon danner et solid grunnlag for å møte helsesektorens behov på en god måte og ønsket derfor å gå over til denne, sier områdedirektør Dag Jordbru i SLV i en nyhetsmelding på SLVs nettssider.
Han forteller at IT-systemene imidlertid ikke var egnet for denne typen innovasjon, og at det derfor ble tatt en beslutning om å etablere en ny plattform.
– Vi setter stor pris på at denne framgangsmåten anerkjennes som innovativ av våre europeiske samarbeidspartnere og det bekrefter at vi har fulgt opp beslutningen vår godt, sier Jordbru.
– Et sterkt samarbeid
De regionale helseforetakene har parallelt med DELE-prosjektet finansiert sitt eget prosjektet, SAFEST, som leverer de viktigste informasjonstjeneste til sykehusene. Per Olav Skjesol, prosjektsyreleder i SAFEST og IKT-sjef i Helse Midt-Norge, sier dette er nybrottsarbeid på flere måter.
– Vi er stolte av å bli fremhevet på denne måten. Det viser at vi både er tidlig ute og på rett vei. Et sterkt samarbeid mellom Legemiddelverket, offentlige myndigheter og helsetjenesten er helt nødvendig for å lykkes med dette, og oppnå bedre og mer standarddisert legemiddelbehandling i helsetjenesten, sier Skjesol.