INNOVASJON: – Vi setter stor pris på at denne framgangsmåten anerkjennes som innovativ av våre europeiske samarbeidspartnere og det bekrefter at vi har fulgt opp beslutningen vår godt, sier områdedirektør Dag Jordbru i Legemiddelverket.Illustrasjonsbilde: Gettty Images

Foto:

Norge får EU-skryt for arbeid med legemiddelinformasjon

EU-kommisjonen trekker blant annet frem Legemiddelverkets samarbeid med de regionale helseforetakene om innovative tjenester i SAFEST-prosjektet som en viktig årsak til innovasjon.

Publisert
STOLT: Dag Jordbru, områdedirektør i Legemiddelverket. Foto: SLV

Det er i forbindelse med Legemiddelverkets (SLVs) deltakelse i det europeiske samarbeidsprosjektet UNICOM at Norge fremheves som en «Key Innovator» av EU-kommisjonens «Innovation Radar». UNICOM-samarbeidet som understøtte implementering og utbredelse av en felles standard på medisinske produkter, skriver SLV på sine nettsider.

Tidlig ute

SLV startet i 2017 arbeidet med å lage den nye tekniske løsningen DELE, og som en del av dette etableres det nå en ny plattform for legemiddelinformasjon.

– Vi så tidlig at den nye standarden for legemiddelinformasjon danner et solid grunnlag for å møte helsesektorens behov på en god måte og ønsket derfor å gå over til denne, sier områdedirektør Dag Jordbru i SLV i en nyhetsmelding på SLVs nettssider.  

Han forteller at IT-systemene imidlertid ikke var egnet for denne typen innovasjon, og at det derfor ble tatt en beslutning om å etablere en ny plattform.

– Vi setter stor pris på at denne framgangsmåten anerkjennes som innovativ av våre europeiske samarbeidspartnere og det bekrefter at vi har fulgt opp beslutningen vår godt, sier Jordbru.

– Et sterkt samarbeid

De regionale helseforetakene har parallelt med DELE-prosjektet finansiert sitt eget prosjektet, SAFEST, som leverer de viktigste informasjonstjeneste til sykehusene. Per Olav Skjesol, prosjektsyreleder i SAFEST og IKT-sjef i Helse Midt-Norge, sier dette er nybrottsarbeid på flere måter.

– Vi er stolte av å bli fremhevet på denne måten. Det viser at vi både er tidlig ute og på rett vei. Et sterkt samarbeid mellom Legemiddelverket, offentlige myndigheter og helsetjenesten er helt nødvendig for å lykkes med dette, og oppnå bedre og mer standarddisert legemiddelbehandling i helsetjenesten, sier Skjesol.

Powered by Labrador CMS