STYRKER TILBUD: Viseadministrerende direktør Jan Frich i Helse Sør-Øst mener at det også er viktig å styrke tilbudet om rådgivning. 

Foto: Ole Gunnar Onsøien

Gir en million til rådgivning om spiseforstyrrelser

Helse Sør-Øst deler ut en million kroner til tre organisasjoner som jobber med rådgivning og veiledning for brukere og pårørende. 

Publisert

Flere pasienter med spiseforstyrrelser henvises til spesialisthelsetjenesten enn tidligere. Nå gir Helse Sør-Øst ekstra midler til tre organisasjoner som jobber med kurs og individuell oppfølging av brukere og pårørende.

ROS – Rådgivningstjenesten for spiseforstyrrelser og Spiseforstyrrelsesforeningen får 400.000 kroner hver. Mental Helse Ungdom får 200.00 kroner. 

Viseadministrerende direktør Jan Frich i Helse Sør-Øst sier i en pressemelding at brukerorganisasjonene og rådgivningstjenester er et viktig supplement til det øvrige tjenestetilbudet.

– Vi ser en økning i henvisninger av pasienter med spiseforstyrrelser. Behandlingskapasiteten i helsetjenesten er styrket, men vi mener også det er viktig å bidra til å styrke tilbudet om rådgivning til pasienter, pårørende og andre, uttaler Frich.

Powered by Labrador CMS