FORMELL ÅPNING: Administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, Terje Rootwelt, erklærer den nye avdelingen for nyremedisin og dialyse for åpnet, sammen med administrerende direktør ved Lovisenberg Diakonale Sykehus, Tone Ikdahl. (Foto: Helse Sør-Øst RHF)

Foto:

Nå får Oslo et nytt tilbud til personer som trenger dialyse

Etableringen av det nye tilbudet inngår i et større prosjekt med å styrke lokalsykehusene i Oslo.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

En ny avdeling for nyremedisin og dialyse i Oslo ble offisielt åpnet denne uka av administrerende direktør Terje Rootwelt i Helse Sør-Øst RHF.

Det skriver Helse Sør-Øst i en pressemelding.

Avdelingen vil med 22 nye dialyseplasser bidra til å styrke lokalsykehustilbudet for pasienter som er i behov av dialyse i Oslo, heter det videre.

I første pulje er 30 pasienter overført fra Oslo universitetssykehus. Avdelingen vil gi tilbud både om hjemmedialyse og dialyse i sykehuset.

– Vil styrke det samlede tilbudet

– Det er nedlagt mye arbeid for å planlegge for et godt lokalsykehustilbud for pasienter som har behov for dialyse i opptaksområdet til Lovisenberg Diakonale Sykehus og Diakonhjemmet Sykehuset. Dette tilbudet vil bidra til å styrke det samlede tilbudet ved Lovisenberg og gir mer sammenhengende pasientforløp for denne pasientgruppen, sier Rootwelt i pressemeldingen.

– Lang prosess

En prosjektgruppe ledet av prosjektdirektør Andreas Moan i Helse Sør-Øst RHF har arbeidet med dialyseprosjektet gjennom flere år.

– Brukerrådet har hjulpet oss å huske på hva dette handler om, og det er gjennomført et eget tjenesteutviklingsprosjekt for at det nye tilbudet skulle bli så godt som mulig. Det har vært en lang prosess, men engasjerte fagpersoner har gjort en flott innsats med å etablere tilbudet, og Oslo universitetssykehus har bidratt på en god måte i etableringen, sier Moan i pressemeldingen. 

Powered by Labrador CMS