NY ROLLE: Aasmund Bredeli skal jobbe i stab for pasientsikkerhet, kvalitet og samhandling som inngår i administrerende direktørs stab.

Foto: Arkivfoto

Tidligere OUS-tillitsvalgt har fått ny jobb

Mangeårig tillitsvalgt Aasmund Bredeli ved Oslo universitetssykehus blir spesialrådgiver.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Aasmund Bredeli trakk seg fra vervet som hovedtillitsvalgt for Legeforeningen ved Oslo universitetssykehus (OUS) for ett år siden. Da hadde han hatt vervet i 13 år. Nå får han en ny rolle ved sykehuset.

– Jeg gleder meg til å komme i gang med nye oppgaver. Jeg har et sterkt engasjement for sykehuset og ønsker å bidra, slik at vi kan bli best mulig til å oppfylle samfunnsoppdraget vårt på alle plan, sier Bredeli til Dagens Medisin.

Det siste året har Bredeli, som er spesialist i nevrologi, avviklet overlegepermisjon. Nå blir han spesialrådgiver i stab for pasientsikkerhet, kvalitet og samhandling. Stillingen inngår i administrerende direktørs stab.

– Jeg har alltid vært interessert i dette feltet og i min tidligere rolle har jeg alltid argumentert sterkt for å ivareta pasientsikkerhet og kvalitet på et mer overordnet nivå, så nå blir oppgaven å gå mer inn i dette temaet, sier Bredeli.

Bredeli startet i sin nye stilling 1. februar.

Skal jobbe med kvalitetsregistre

Selv mener han det kan være en fordel at den nye jobben handler om pasientsikkerhet og kvalitet.

– Dette er et felt alle er positive til – og ser viktigheten av – på tvers av naturlige interessemotsetninger mellom fagforeningene og arbeidsgiversiden for øvrig. Med andre ord oppfatter jeg det som et apolitisk område innad i organisasjonen, og det tenker jeg kan være en fordel i min nye rolle etter å ha vært tillitsvalgt i en årrekke, sier Bredeli.

Han opplyser om at han i første omgang skal jobbe med bruken av kvalitetsregistre i klinikkene.

– Kvalitetsdiskusjonene må eies og operasjonaliseres av fagmiljøene der driften og pasientbehandlingen foregår. Jeg kjenner organisasjonen og sykehuset godt, så det er en fordel i den jobben jeg nå skal gå inn i.

Powered by Labrador CMS