SENDER TILBUD: Inger Cathrine Bryne (ytterst t.h.) er administrerende direktør i Helse Vest og leder Beslutningsforum. Nå ber forumet om at det oversendes et tilbud til leverandøren av kostbare medisiner mot cystisk fibrose. Arkivfoto: Vidar Sandnes

Foto:

Ber Sykehusinnkjøp sende pristilbud om CF-legemidler

Beslutningsforum ber Sykehusinnkjøp om å sende leverandøren av legemiddelkombinasjonen Kaftrio et pristilbud. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Saken er oppdatert med kommentarer fra Inger Cathrine Bryne.

Beslutningsforum har den siste tiden vært i hardt vær på grunn av avslag på innføring av nye medisiner mot sykdommen cystisk fibrose. Blant annet har flere medier omtalt en pasient som nå velger å flytte til Danmark for å få tilgang til medisinen. 

Mandag sendte Beslutningsforum, som avgjør hvilke metoder som skal innføres i den offentlige helsetjenesten, ut en pressemelding om medisinen Kraftrio.

Som et ledd i vurderingen av behandlinger i Systemet for nye metoder utføres det metodevurderinger. 

– Legemiddelverket ferdigstilte metodevurderingen fredag 10. desember-21. Vi har i dag besluttet å be Sykehusinnkjøp gi et pristilbud til firmaet, uttaler Inger Cathrine Bryne, leder av Beslutningsforum, i pressemeldingen.

– Dette er, slik Beslutningsforum tidligere har uttalt, et legemiddel vi ønsker å ta i bruk i Norge.

– Venter på respons

Legemiddelkombinasjonen har tidligere fått nei til innføring med henvisning til en høy pris. I januar sa daværende leder i Beslutningsforum at prisen var på størrelse med driftsbudsjettet til et lite sykehus.

– Vi vet at mange har ventet på metodevurderingen. Dette gjør vi for å gjøre det kjent at metodevurderingen er klar og ligger ute, og at vi på bakgrunn av den har gitt et pristilbud til leverandør, sier Bryne til Dagens Medisin. 

– Beslutningsforum vil ta saken opp på ny til ordinær behandling så snart firmaet gir respons.

– Er det vanlig at dere ber Sykehusinnkjøp gå aktivt ut og gi et pristilbud?

– Dette er noe som skjer som et ledd i forhandlinger, det skjer ikke ofte, men det er ikke uvanlig. 

Beslutningsforum opplyser at målet er å kunne tilby legemiddelkombinasjonen til «alle aktuelle pasienter og samtidig sørge for at en evt. indikasjonsutvidelse for pasienter fra seks og til og med elleve år også blir inkludert i en eventuell ny beslutning.»

Powered by Labrador CMS