PRESIDENT: Anna Stavdal, fastlege i Oslo, innsettes formelt som president fredag, det er første gang en WONCA-president er norsk og andre gang nettverket har en kvinnelig president. Foto: Einar Nilsen

Foto:

Norsk fastlege tiltrer som president i WONCA World

Fredag innsettes Anna Stavdal som president for WONCA-World, et globalt faglig nettverk med over en halv million allmennleger.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

World Organization of Family Doctors (WONCA) ble etablert for snart 50 år siden og har over 500 000 medlemmer fra hele verden engasjert i allmennmedisinsk forskning, undervisning og fagutvikling.

Anna Stavdal er andre kvinnelige president i WONCA World og var i 2016 første kvinnelige president i WONCA Europe. Fredag, på den siste dagen av den digitale WONCA World-kongressen, innsettes Oslo-fastlegen som president. Dette er første gang en norsk allmennlege har dette vervet.

– Muligheten til å lede organisasjonen i neste periode fyller meg med ydmykhet og takknemlighet, uttaler Anna Stavdal, fastlege ved Bolteløkka legesenter i Oslo og universitetslektor ved Universitetet i Oslo til Norsk forening for allmennmedisin (NFA).

Til Forskningsnytt sier Stavdal at hennes viktigste oppgaver blir å støtte arbeidet for at lavinntektsland skal kunne bygge opp en god primærhelsetjeneste.

– Og jeg har tre hovedmål på programmet mitt: Å bygge identitet, gjøre organisasjonen mer synlig og øke innflytelsen. Det blir viktig å utvide kontaktflaten og snakke med dem som tar beslutninger i helsevesenet og dem som styrer pengesekken.

Powered by Labrador CMS