Foto:

VG: Flere oppsigelser og økende sykefravær ved Sykehuset Østfold Kalnes

Presset på sykehuset har ført til 13 oppsigelser på to måneder samtidig som sykefraværet har steget fra rett over ti prosent til 12,6 prosent, skriver VG.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Akuttsykepleier og verneombud, Jeanette Høyem Kristiansen sier til avisen at det har vært noen krevende uker for akuttmottaket ved Sykehuset Østfold Kalnes.

– Så sliten at de sier opp

– Vi var presset fra før. Men nå har vi tatt imot like mange pasienter med mistenkt covid som på det høyeste tidligere, men med mindre ressurser. I tillegg er det stor pågang med andre pasienter. Det har vært tøft og mange er veldig slitne, uttaler Kristiansen til VG.

– Flere slutter fordi de er så slitne, sier Kristiansen.

VG skriver at den store pågangen til sykehuset har ført til at akuttmottaket er i «kritisk drift» flere ganger i uken, og ansatte i de verste periodene kan ansatte slite med å finne senger til pasienter som kommer inn.

Klinikksjef Liv Marit Sundstøl uttaler at de bekymrer seg for at sykehuset er så fullt, og at hun kjenner konsekvensene det har for akuttmottaket daglig.

– Det er kontinuerlig et belegg på over 100 prosent på medisinske døgnområder. Det forplanter seg i akuttmottaket, uttaler Sundstøl.

VG skriver at ledelsen øker bemanningen og setter i gang opplæring av nye ansatte og styrking av portørtjenesten.

Les også: – Tok ikke hensyn til tjenestene som skal leveres

Ansatte ut mot trange lokaler

– Har ikke fungert så godt som man hadde håpet

Planlegger å utvide sykehuset på Kalnes

– For liten margin

– Norske sykehus drives med for liten margin.

Det uttaler Lars Magnus Aker, lege og tillitsvalgt ved sykehuset. Han sier det har vært en veldig utfordrende tid og at strikken er dratt så langt den kan dras.

– Samtidig vet vi at vi står i starten av en RS-sesong. Influensasesongen har heller ikke kommet ennå.

Pågangen har ført til at man har vært nødt til å stenge for pårørende fordi det ikke er plass til flere personer i lokalet, men også for å ivareta taushetsplikt.

Powered by Labrador CMS