ÅPNET: Fra venstre maskinist Øyvind Toften, avdelingssjef 330 skv Bodø Roy Inge Jenssen, redningsmann Lene Pedersen, navigatør Arild Johannessen, fartøysjef Remi Olsen, klinikksjef Prehospital klinikk Harald Stordahl, anestesilege 330 Jens Kluver og anestesilege 330 Trond Elden. Foto: Nordlandssykehuset HF

Foto:

Nordlandssykehusets helikopterlandingsplass åpnet

Torsdag ble helikopterlandingsplassen ved Nordlandssykehuset offisielt åpnet. Sist helikopterlandingsplass ved sykehuset var i bruk var i 1997.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

– Vi sparer opptil 20 minutter på å lande her i stedet for på flyplassen, hvor pasienten må flyttes fra helikopter til ambulansebil og kjøres inn til sykehuset og deretter inn til behandling, sier Randi Angelsen, kommunikasjonssjef ved sykehuset.

– Kvantesprang for akuttberedskapen
– Nå kan pasienten ligge på operasjonsbordet i løpet av 90 sekunder etter landing. Det er et kvantesprang for akuttberedskapen for våre pasienter.

Sist helikopterlandingsplass ved sykehuset var i bruk var i 1997. I sin tid ble den stengt av sikkerhetsmessige grunner.

I 2011 ga Helse Nord RHF helseforetaket i oppdrag å utrede mulighet for igjen å etablere helikopterlandingsplass ved Nordlandssykehuset i Bodø.

Godkjent for nye helikoptre
– Nå er det endelig realisert, som en del av modernisering- og utbyggingsprosjektet ved sykehuset. Helikopterlandingsplassen etablert på toppen av høyblokka på ni etasjer.

Angelsen opplyser at Nordlandssykehuset har konsesjon til 200 flybevegelser per år før 2023. Godkjenningen fra Luftfartstilsynet trådte i kraft tirdag kveld 7. september, og allerede halv to natt til onsdag mottok sykehuset den første pasienten.

Landingsplassen er også godkjent for bruk av de nye AW 101-helikoptrene som skal erstatte dagens Sea King.

Powered by Labrador CMS