PRINTER: Per dags dato kan digitale brukere benytte seg av fullmaktsløsningen på Helsenorge.no for å printe ut koronasertifikat. Dette kan også bestilles per brev, opplyser FHI.

Foto: GettyImages

Lager koronasertifikatet for ikke-digitale brukere

Folkehelseinstituttet (FHI) melder at rundt 110.000 personer i Norge ikke kan bruke PC, mobil eller nettbrett.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Nå jobber FHI med Helsedirektoratet for å lage en løsning hvor man kan bestille koronasertifikat på papir.

Den nye løsningen skal gjøre det mulig å ringe et telefonnummer, for å få tilsendt koronasertifikat på papir til folkeregistret adresse, opplyser FHI.

De tar sikte på at løsningen skal være tilgjengelig i slutten av juni.

Aktuelt for noen
– Prosjektet for koronasertifikatet har estimert at rundt 110 000 personer i Norge ikke er digitale, og verken kan bruke PC, mobil eller nettbrett. Det er uklart hvor mange av disse som faktisk vil ha behov for et koronasertifikat, skriver FHI på sine nettsider.

De opplyser at det mandag skal avholdes en pressekonferanse, hvor det skal klargjøres hva koronasertifikatet kan brukes til, utover grensepasseringer.

Dagens løsning
For øyeblikket må man logge inn på Helsenorge.no med BankID eller liknende autentisering for å få frem det digitale korona sertifikatet som blant annet kan brukes for å reise inn til Norge.

Det er også per dags dato mulig å skrive ut et koronasertifikat ved hjelp av fullmaktsløsningen på Helsenorge, skriver FHI.

De presiserer at man ved å benytte denne løsningen, også vil få ut informasjon om for eksempel resepter til personen som gir fullmakt.

Fullmaktsløsningen på Helsenorge kan benyttes digitalt eller med et papirskjema som sendes per post.

Powered by Labrador CMS