KREVER LEGEERKLÆRING: Legemidler som står på narkotikalisten krever heretter legeerklæring utstedt på et skjema fra Statens legemiddelverk ved innreise til Norge. 

Foto: Getty Images

Endrer innreisereglene for narkotiske stoffer

Nå må personer som reiser til Norge med legemidler som er klassifisert som narkotika ha med en legeerklæring som er utstedt på skjema fastsatt av Statens legemiddelverk (SLV).

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Reisende med fast adresse i Norge kan ved retur til Norge ha med seg narkotiske legemidler tilsvarende én ukes forbruk etter angitt dosering når legemidlet er anskaffet i utlandet. Eller for inntil én måneds forbruk etter angitt dosering forutsatt at det medisinske behovet kan dokumenteres ved legeerklæring fra lege i Norge. 

1. juni 2021 ble narkotikaforskriften endret. Det som er nytt sammenlignet med den gamle forskriften, er at legeerklæringen må utstedes på skjema fastsatt av Legemiddelverket. Legeerklæringen er gyldig i inntil ett år fra utstedelsesdatoen med mindre legen har satt en kortere gyldighetsperiode, skriver SLV på sine nettsider.

Her kan du laste ned skjemaet

Statens legemiddelverk vil i samarbeid med journalleverandørene gjøre skjemaet for legeerklæringen tilgjengelig for utfylling og utskrift i legenes journalsystemer.

Attester som er utstedt før 1. juni 2021 vil ha gyldighet i inntil ett år fra utstedelsesdato. Fra 1. juni 2022 vil kun det nye skjemaet fra Statens legemiddelverk være godkjent som dokumentasjon.

Her er en oversikt over hvilke legemidler som er omfattet av narkotikaforskriften.

Powered by Labrador CMS