NY ORDNING: – Når man får midler gjennom prosjekter, så styrer prosjektene hva man jobber med. Nå vil man få mulighet til å jobbe med kvalitet ut fra behovene som SKIL selv ser. Det gir helt andre muligheter, sier styreleder Marte Kvittum Tangen i Senter for kvalitet i legekontor (SKIL).

Foto: Getty Images

Får finansiering over statsbudsjettet

– Dette er en skikkelig gladnyhet. Å få på plass en stabil finansiering av SKIL har vært et mål for oss, sier styreleder Marte Kvittum Tangen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Senter for kvalitet i legekontor ble startet opp i 2015 og har som mål å «støtte og veilede praksisnær kvalitetsutbygging i legekontor». Nå får senteret fast finansiering med øremerkede midler i neste års statsbudsjett. Det melder Legeforeningen i en pressemelding.

– Dette er en skikkelig gladnyhet. Å få på plass en stabil finansiering av SKIL har vært et mål for oss, sier styreleder Marte Kvittum Tangen til Dagens Medisin. 

– Vi har ikke fått vite noe eksakt beløp, men vi har fått en forsikring om at det vil komme midler.

– Hvorfor har dette vært viktig for dere?
– SKIL har etter hvert blitt den aller viktigste kilden for godt kvalitetsarbeid i allmennmedisin. Senteret har opparbeidet seg en imponerende kunnskap om kvalitetsarbeid og vi ser at allmennlegene bruker tilbudet. Vi tror også at dette vil komme pasienter og andre samarbeidspartnere til gode.

Slipper å være prosjektstyrt

Så langt har senteret vært driftet gjennom prosjektmidler.

– Når man får midler gjennom prosjekter, så styrer prosjektene hva man jobber med. Nå vil man få mulighet til å jobbe med kvalitet ut fra behovene som SKIL selv ser. Det gir helt andre muligheter, sier Tangen.

Senter for kvalitet i legekontor eies i dag av Legeforeningen, Norsk forening for allmennmedisin, Allmennlegeforeningen, Norsk samfunnsmedisinsk forening og Praktiserende spesialisters landsforening.

Nå skal organisasjonsstrukturen endres fra å være et aksjeselskap til å bli en stiftelse, opplyser Tangen. 

Gjenvalgt som leder

Nyheten om finansieringen av SKIL fremkom på Norsk foreningen for allmennmedisin sitt årsmøte. Her ble det også gjennomført valg av styre og Marte Kvittum Tangen ble gjenvalgt som leder for foreningen. 

Dette er resten av det nyvalgte styret:

Nestleder: Torgeir Hoff Skavøy.


Styremedlemmer: Kjartan Olafsson, Ståle Sagabråten, Ingvild Vatten Alsnes, Elisabeth Stura og Christina Stangeland Fredheim


Varamedlemmer: Katrine Prydz, Katrina Tibballs og Øyvind Stople Sivertsen

Powered by Labrador CMS