FORBEDRER: Anne Hege Aamodt på OUS Rikshospitalet forteller at de jobber med å styrke hjerneovervåkingen ved sykehus.

Foto: Lasse Moe

Vil ha bedre overvåkning av hjernepasienter

Nestleder i Norsk hjerneslagforening, Anne Hege Aamodt, mener det må settes inn bedre overvåkingstiltak for akutte nevrologiske pasienter – slik at de kan forebygge alvorlige hendelser og død.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

– Vi har hjerteovervåking på alle sykehus som tar imot hjerteinfarkt-pasienter og vi trenger bedre hjerneovervåking på alle sykehus som tar imot akutte hjernepasienter, sier overlege Anne Hege Aamodt ved den regionale slagenheten på OUS Rikshospitalet.

Under Nevrodagene 2021, som går av stabelen digitalt tirsdag til torsdag denne uken, leder Aamodt et seminar om hjerneovervåkning.

Aamodt forteller til Dagens Medisin at hun jobber med hjerneovervåking i oppfølgingen av Hjernehelsestrategien i gruppen som heter «Partnerskapet» i Helsedirektoratet.

Vil øke bruken av overvåkningsutstyr
Hun forteller at de nå jobber for å løfte det tverrfaglige samarbeidet, for å styrke hjerneovervåkingen av pasienter både ved sengepost, og på intermediær- og intensivavdelinger. Et av tiltakene er å øke den kliniske nevrologiske kompetansen til å vurdere pasientene og øke bruken av overvåkingsutstyr.

– Mer bruk av EEG-overvåking og nevrosonologi (ultralyd) vil kunne heve kvaliteten på monitoreringen av svært syke pasienter og bidra til at behandlingen kan optimaliseres.

– I tillegg er det etablert grupper av nevrologer med ekstra interesse innen nevrointensiv medisin som bidrar inn i egne team på intensivavdelinger ved enkelte sykehus, blant annet OUS. Det er aktuelt å bygge opp slike team ved flere sykehus. 

Powered by Labrador CMS