UTFORDRENDE ÅR: – Det har vært kjempespennende, og jeg må innrømme at jeg har følt på litt mer adrenalin de siste månedene enn jeg normalt gjør på jobb. Og det er veldig bra! Jeg er svært stolt over at Pfizer og BioNTech har utviklet vaksinen i rekordfart, sier Sissel Lønning Andresen, daglig leder i Pfizer Norge. 

Foto: Pfizer

Pfizer-sjef om koronavaksinen: – Følt på litt mer adrenalin de siste månedene

Koronapandemien og covid-19-vaksinen har gitt Sissel Lønning Andresen, Pfizer Norges daglige leder, et travelt år. – Det er flott å kunne vise for nordmenn hva legemiddelindustrien kan bidra med.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Sissel Lønning Andresen deltar på DM Pharmas digitale frokostmøte tirsdag 9. mars kl 09.00-10.00. Sendingen kan du se direkte på våre nettsider.

– Da Norge stengte ned 12. mars i fjor var det en merkedag for oss alle. Selv om pandemien ikke kom kjempebrått på, så var det voldsomt å stå i en fullskala krise disse dagene i mars, og jeg tror ingen av oss var forberedt på hvor omfattende og store endringer vi ville stå ovenfor, sier Sissel Lønning Andresen.

Hun er daglig leder i legemiddelselskapet Pfizer Norge, og har det øvrige ansvaret for cirka 90 kolleger her i Norge.

– Vi har et viktig samfunnsoppdrag med å levere medisiner til det norske samfunnet, og det var mye å få hodet rundt: Konsekvenser for samfunnet, for Pfizer, vår evne til å levere medisiner og konsekvenser for den enkelte ansatte.


Da lockdown ble en realitet, måtte selskapet snu seg rundt og sette ned et beredskapsteam. Pfizer-sjefen forklarer at selskapet har hatt tre viktige prioriteringer under pandemien.

Les resten av denne saken med DM Pharma-abonnement her.

Slik bestiller du abonnement på Dagens Medisin Pharma.

Powered by Labrador CMS