Foto: GettyImages

Undersøkelse viser at flere yngre voksne beveger seg mindre under koronaen

Pandemien påvirker yngre folks bevegelsesvaner, kosthold og vekt, viser befolkningsundersøkelse fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Den nasjonale folkehelseundersøkelsen 2020 er en landsrepresentativ spørreundersøkelse om helse, trivsel og levevaner blant voksne i Norge.

Forskerne har spurt 23219 tilfeldige personer over 18 år til å delta i en nettbasert spørreundersøkelse. Totalt besvarte 8852 personer.

I pressemeldingen om undersøkelsen skriver Folkehelseinstituttet at 34 prosent av dem mellom 18 og 24 år svarer at de har gått opp i vekst det siste året.

Selvrapporterte data
Undersøkelsen spør deltakerne om de er mer eller mindre fysisk aktive, om de spiste mer eller mindre sunt og om de har endret vekt det siste året.

 – Resultatene fra undersøkelsen indikerer at noen grupper har vært mer sårbare for endringer enn andre og at pandemien har påvirket kosthold og fysisk aktivitet hos disse negativt. Andre ser ut til å ha funnet rom i hverdagen for mer trening og et sunnere kosthold. Bildet er derfor nyansert sier forsker Marianne Abel via FHI sine nettsider.

Mindre aktive unge voksne
Undersøkelsen viser at en del oppgir å være mindre fysisk aktive enn før.

44 prosent av alle spurte i aldersgruppen 18-24 sier at de er mindre fysisk aktive nå enn før.

Her oppgir også 23 prosent at de spiser litt mindre sunt nå enn før.

Powered by Labrador CMS