HALV MILLION BRUKERE: FHI håper at enda flere vil ta i bruk smittestopp.

Foto: FHI

En halv million har lastet ned smittestopp

Folkehelseinstituttet (FHI) skriver mandag at de passerte en halv million nedlastinger. FHI håper at flere vil ta i bruk appen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

I en pressemelding skriver FHI at appen Smittestopp har blitt lastet ned over en halv million ganger.

Så langt har appen blitt lastet ned 543 400 ganger, og 602 personer har meldt fra om at de er smittet via appen.

– Jo flere som bruker appen, jo mer effektivt vil den virke. Vi er veldig glade for at så mange har lastet den ned, og håper mange flere vil vurdere nedlasting, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen ved FHI i pressemeldingen.

Smittestopp
Appen Smittestopp ble relansert i desember, etter at den første utgaven av appen ble gjort ulovlig av datatilsynet. Blant annet fordi at den lagret posisjonsdata på brukerne.

Den nye appen gjør ikke det, fordi den bruker grensesnittet til Google / Apple (GAEN) som har lagt inn en begrensning som gjør at iallfall myndigheter ikke skal kunne hente ut posisjonsdata fra appen.

Færre har lastet ned
Tidligere har FHI uttalt at over 50 prosent måtte laste ned appen for at det skulle ha god effekt.

På HelseNorge.no heter det nå at «hver eneste smittekjede som stoppes av appen er med på å bremse effekten av koronaviruset».

– Så langt har langt færre lastet ned appen enn de som i undersøkelser sier de vil gjøre det, så vi har en vei å gå for å gjøre appen bedre kjent. Vi fortsetter arbeidet med dette fremover, sier Knudsen.

Powered by Labrador CMS