Høy ambulansefly-beredskap i 2020

Luftambulansetjenesten HF melder at landets ni ambulansehelikoptre og -fly hadde en høy beredskap i 2020. 

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Det har vært 99,37 prosent beredskap for de 14 ambulansehelikoptrene, som driftes av selskapet Norsk Luftambulanse AS. For de ni ambulanseflyene, som driftes av Babcock SAA AS, har beredskapen vært på i overkant av 96 prosent.

– Tjenestens har taklet et svært utfordrende år på en svært god måte fordi operatørenes og sykehusenes luftambulansepersonell har vært løsningsorientert og vist stor vilje og smidighet. Vi er imponert og takknemlig for at alle ledd i og rundt tjenesten her har bidratt sterkt til det gode resultatet, sier administrerende direktør Øyvind Juelli Luftambulansetjenesten HF i en pressemelding.

I pressemeldingen fremgår det blant annet at flere baser har måttet gå av beredskap etter å ha flydd pasienter smittet av koronavirus og nærkontakt med mulige smittede pasienter. 

Gode tall

Marius Hansen i Babcock sier i en egen pressemelding at de ansatte ikke kan huske å ha hatt så god tilgjengelighet tidligere.

- Vi har ansatte i vårt selskap som har jobbet med driften av ambulanseflyene i en årrekke. Ingen av dem kan huske at det har vært levert så gode tilgjengelighetstall tidligere. Og det skjer i et år der vi har hatt en pandemi gående, sier den daglige lederen for Babcocks nordiske virksomhet.

Luftambulansetjenesten er eid, organisert og finansiert av de fire regionale helseforetakene. 

Powered by Labrador CMS